Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Mountain biking mod stress

En af bedste ting man kan gøre, både for at forebygge stress, er at dyrke en form for motion.

Motion kan være medvirkende til, at man får bedre søvn, klare tanker, mere energi, og generelt et bedre humør. Så derfor skal man ikke ligge derhjemme og holde sig i ro, hvis man er ved at blive stresset. Det er meget bedre at komme ud og bevæge kroppen og ”svede” stressen ud af kroppen. Problemet er dog, at mange ikke føler at de har overskud til at komme ud og bevæge sig. Derfor er det vigtigt at man finder sig en sport/motionsform som man finder spændende og noget man kan se sig selv gøre flere gange om ugen.  Mange vælger fitness centret fordi det er den lette løsning. Det kræver bare, hvis man er nybegynder, at man har en person der viser en hvordan man skal bruge de forskellige maskiner, samt øvelser man kan lave. Ellers bliver det hurtigt kedeligt og ineffektivt.

Men hvilke alternativer er der, hvis man er i tvivl om hvilken motionsform man skal anvende for at forebygge stress? Der er ekstremt mange metoder hvor man kan komme ud og bruge sin krop fysisk. Hvis man før har dyrket holdsport i form af eksempelvis fodbold eller håndbold, kan man forsøge at genoptage den sport, for at se om det hjælper. Udover at det er godt for kroppen at komme ud og bevæge sig, så er det sociale i netop disse sportsgrene en af de største motivationsfaktorer for at komme afsted til både træning og kamp.

Men hvis man ikke synes det er spændende nok, og man som sådan ikke synes holdsport er hverken sjovt eller interessant, kan man ty til helt andre midler. De sidste par år har cykling overtaget de danske motionister, især det at kører mountainbike.  Udover at Mountain biking hjælper mod stress, så giver det også et adrenalin kick af en helt anden verden. Hvis man ikke har forsøgt sig med netop denne sportsgren endnu, kan det klart anbefales. Man kan både gøre det selv, eller med familie og venner. Det er en af de sportsgrene, som folk finder mest tilfredsstillende, fordi det både er fysisk udfordrende for kroppen, men samtidigt holder det hjernen skarp, fordi man skal koncentrere sig ekstremt meget når man kører ned af bakkerne rundt omkring i det danske land. Derudover er det en sport, hvor man ofte kun behøver at lave en engangsinvestering, i form af en mountainbike.  Man skal dog være opmærksom på at, det er vigtigt med et par gode cykelsko. Det at have mtb sko, kan have en meget stor fordel, når man bevæger sig ud i skovene, så man sikrer sig, at man bliver på cyklen, selvom det bliver en ujævn tur ned af bakkerne.  

Det vigtigste er dog, at man får taget sig sammen til at komme ud og bevæge sig, om det så er holdsport eller en mere individuel sport i form af enten mountainbike eller løb. Den største fejl man kan begå hvis man er stresset, er altså at ligge og slappe af derhjemme. Derfor er opfordringen herfra, at man kommer afsted, det kan jo være man finder en helt anden livsstil i sin søgen på den motionsform, der passer til netop dig.

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mountain biking mod stress