Om det at modtage som mand

Denne morgensmeditation bragte emnet: "Hvorfor er jeg som mand ikke god til at modtage?" op. De første svar der kom herpå var, at jeg jo er beskytteren af mine kære. Det er mig der skal give, så de kan trives i tryghed.

Det kan godt være, at det er mig som mand, der skal beskytte og give omsorg, men alle forsvar, hvad enten det er forsvarsværker, eller forsvarsstyrker, skal plejes, ellers forfalder de(t), og beskyttelsen bliver ringere og ringere. Jeg har da også brug for omsorg og nydelse.

Det har for mig rejst en række ubesvarede spørgsmål, som jeg så må arbejde med over tid, men uanset spørgsmålene, kan jeg øve mig i at modtage, UDEN at skulle yde noget som helst igen. Jeg kan sagtens yde noget for andre, uden at forvente at modtage noget som helst herfor, alene fordi jeg har lyst til. Så burde jeg også kunne sætte mig selv i den anden rolle som modtager.

Men det kniber det med.

Nu er ovenstående jo mine personlige betragtninger på mig selv, og alligevel synes jeg, at jeg genkende en masse af det, når jeg ser mig omkring i samfundet. Det ser ud som at alle har for travlt med:

at gøre den dyd
af at mere yde
end man nyde

i stedet for:
at gøre en dyd
ud af at nyd'
uden at yd'

Men hvorfor ligger det så, så dybt i mig, og sikkert også andre, at jeg skal yde flerfold det jeg nyder? Og selv om der er mange andre der også har det sådan, er det et tema jeg vil tage op med mig selv, og jeg vil øve mig i at modtage.

Hvad er det vi skal nå? Siden vi ikke har tid til at nyde?

Normalt, når man lægger sig på briksen, ligger man med sine underbenbklæder dækket af et lagen. Jeg vil forsøge at sætte en øvelse op, hvor jeg skal lægge mig nøgen og udækket på briksen og bare modtage, hvad der måtte komme.

For hvordan kan jeg nyde, hvis ikke jeg kan vedkende mig selv, som jeg er?

God dag

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Kære Shaman

jeg synes det er et super godt tema du tager op.

jeg ser det også som noget folk generelt har svært ved og det har jeg selv haft. ( at tage imod )

Generel oplever jeg som du beskriver det, at vi kender den maskuline måde bedre end den feminine. At gøre er tilsyneladende vigtigere end at være ? at kontrollere istedet for at give slip.

jeg oplever at man er mere i kontrol når man giver .. men dybeste set er det at give og modtage det samme ?.. begge dele bør være en udveksling med respekt og fornemmelse for grænser.

At være godt til at modtage er også at være god til at give ! At være god til at give er også at være god til at modtage den andens signaler ( og at mærke sine egne grænser feks ).

Jeg kan ike lade væere med at tænke at disse ubalancer også viser i det moderne menneskes sexualitet .. det er vel derfor der er en længsel efter feks Tantra ..

at være mere i nuet og hengivelsen istedet for at skulle styrte afsted mod at nå et mål ..

Noget andet du måske har ret i , er at der måske også er spørgsmålet om man føler man er god nok til at modtaget omsorg kærlighed , gaver ?

.. ikke en uvæsentlig pointe !

Kærligst Johanne

Hmmm som jeg ser det... er længselen mod tantra størst blandt kvinder, mens SM ser ud til at være størst blandt mænd. Tantra kræver en større tilstedeværelse ved alle, end ved SM. I Tantra giver og modtager man på samme tid, mens i SM er der en giver og en modtager. Griner...samtidigt med, at det også samtidigt kan gå den anden vej. Men det er mere fysisk og aktivt, end tantra, som er mere åndeligt og passivt, sådan som jeg ser det.

Men rigtigt, der burde være et langt større fokus på tilstedeværelse i nuet!
interessant for jeg har set flere steder/ sites , hvor mænd er optaget af tantra massage .. og ALT vedr. tantra .. Personligt tror jeg der er en dyb længsel efter noget mere og noget andet end den almindelige mekaniske udveksling melelm mennesker.. SM kan være en måde at møde sine vilde og fortrængte sider på , KAN være en vej til at erkende disse skjulte sider hos sig selv på .. men alt kan være tomgang .. for nogle mennesker bliver alt til vækst og udvikling , mens det hos andre blot bliver en ny tillært mekanisme i sindet , sådan groft sagt : ) ... så det er ikke altid hvad man gør men måden eller bevidstheden i handlingen der betyder noget samt motivationen / formålet / intentionen .. At være i nuet Kan kun lade sig gøre med et blødt sind .. en åben bevidsthed .. hvor følelserne i kroppen accepteres og forvandles .. der ingen anden vej .. simpelt og dog svært : ) Kærligst Johanne
Om det at modtage som mand