Mine leveregler for et enklere og bedre liv

1. Gør det du er god til

Mange vil gerne være bedre til noget de ikke er så gode til. Men inden du starter, så spørg lige dig selv hvorfor. Er der et behov i dit liv for, at netop du kan det. du ikke er så god til. Hvis ikke, hvorfor så give dig til at lære noget du måske kan blive middelmådig til. Gør dog det du er god til og opnå resultater som ikke mange andre ville kunne opnå. Male et billede og så lad tyskerne om at tale tysk !

2. Giv og modtag - til hver sin tid

Hvis nogen siger: "Hvor er du dejlig", så sig "Tak" i stedet for "Det er du også". For hensigten fra afsenderen var at give dig en rose - ikke at bytte roser med dig. Og du får en til dig helt specielt udvalgt rose - tag imod den og nyd den - i stedet for at bytte den med en tilfældig udvalgt rose du lige kunne komme på.

3. Gør det - selvom det føles lidt svært

Hvis der er noget jeg har lidt svært ved at få gjort, så hjælper det tit at spørge mig selv, hvad er det værste der kan ske ved at gøre det og om jeg er bange for det. Hvis svaret er nej, så gør jeg det. Det er meget sjældent at det værste sker, i de allerfleste tilfælde kommer der noget rigtig godt ud af det. Så prøv det og inviter ham/hende på den frokost du så gerne vil give.

4. Tag stilling og vis det

"Vil du have kaffe eller the ?"
"Det samme som dig"eller "Hvad synes du" eller "Jeg er ligeglad" er ikke svar på det spørgsmål du blev stillet. Alt for mange mennesker prøver at regne ud, hvad du godt kunne tænke dig at han svarede på spørgsmålet for at tækkes dig og for ikke at være til besvær. Sig hvad du mener, så kan I være enige eller uenige, men så ved I det og kan starte derfra, i stedet for hvad du tror den anden mener og omvendt.

5. Bliv glad for den du er

Hvad er det for ting der tynger dig, hvilke uhensigtsmæssige mønstre besværliggør dit liv, hvorfor lytter du altid til den lille dæmon der sidder på din skulder og skriger dig ind i øret, at du ikke duer til noget. Disse og mange andre spørgsmål kunne du stille dig. For at blive glad for dig selv, skal alle disse ting frem i lyset, du skal tage stilling til dem, smide dem bort du ikke kan bruge, og acceptere resten som en del af dig som du skal lære at holde af. Det er ofte nødvendigt med hjælp udefra til at begynde på dette kompleks område, men når du først er i gang kan du ved egen kraft også blive mange erkendelser rigere.

6. Vis hvem du er

Når du møder et andet menneske, så gør det med åbent sind, så bliver du oftest også modtaget sådan. For hvis du signalerer, at du ikke har noget at skjule, så åbner den anden sig for det meste ogsåfor dig. Herved bliver jeres relation meget dybere, mere intens og meget enklere. Det kan du kun gøre, hvis du er glad for at være den du er. Så hvis du er tilfreds med dine tykke lår, så tør du godt at vise dem frem og så kan den anden ikke såre dig ved at fortælle dig at du har tykke lår. Og sådan gælder det også for din sjæl og din personlighed,

7. Giv dig selv feed back

Afsæt en ledig stund hver dag til at gennemgå dagen og find eksempler på, hvornår og hvordan du fulgte dine leveregler - og hvornår du ikke gjorde. Kun ved en daglig opfølgning kan du sikre at du udvikler dig mod de mål du har sat dig. Inden jeg lægger mig til at sove scanner jeg lige dagen igennem og giver mig selv ros og konstruktiv kritik. Så kan jeg fastholde den udvikling jeg har besluttet mig for.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
"Så hvis du er tilfreds med dine tykke lår, så tør du godt at vise dem frem og så kan den anden ikke såre dig ved at fortælle dig at du har tykke lår. Og sådan gælder det også for din sjæl og din personlighed" Sjovt, jeg havde glemt, at jeg for nyligt har fået at vide, at jeg har tykke lår, hehe... Indtil nu. Jeg svarede, at nogle godt kan lide modne kvinder med former - og så glemte jeg vist alt om det igen... Hm, et godt tegn... For min sjæl og personlighed. :) Shreya ...ALLE mennesker ER LIGE værdifulde for helheden...
Mine leveregler for et enklere og bedre liv