Fra mindreværd til selvværd...

Det gipper helt i maven når jeg ser min egen overskrift. Heldigvis kan jeg se positivt på det i dag, og må nok erkende at mit dyk har styrket mig rigtig meget og gjort mig til en stærkere kvinde. Man siger jo også at modstand styrker og der er jeg helt enig. 

I en periode af mit liv havde jeg stor modstand fra en tidligere leder. Husker tilbage på en svær tid hvor alle mine ideer blev fejet af bordet, jeg blev tit kontrolleret, fik ofte et nej til svar, blev manipuleret med, mistede mit selvværd og troen på migselv og meget meget mere. Jeg stod virkelig over for en magtfuld person som udnyttede sin stilling på en meget uhensigtsmæssig måde. Ja over for hele sin personalegruppe, - for jeg var nemlig ikke den eneste som havde problemer. 

Det er efterhånden mange år siden nu, men husker tydeligt de følelser det bragte med sig. Allerede når jeg stod udenfor døren til min arbejdsplads kunne jeg mærke hvordan det kørte rundt i maven - skulle lige tage en meget dyb indånding inden jeg gik ind. Stemningen i huset var ofte meget utryg og det påvirkede os alle. Set udefra var det en god arbejdsplads og vi havde det alle godt med hinanden. Set med mine øjne var vi ligesom en misbrugt familie hvor fx. en forældre misbrugte sin familie psykisk bag hjemmets 4 vægge....... men ud ad til var alt fryd og gammen. Os kollegaer imellem havde det godt sammen, men vi var ikke stærke nok..... endnu. 

Tingene blev vendt fuldstændig på hovedet,- for det var jo var "MIG" som var noget galt med. Fordi jeg ikke ville finde mig i at blive behandlet på denne måde blev jeg indkaldt til samtale hvor en 3 person deltog. Smiler dog nu, for denne samtale var et af mine vendepunkter. Fik besked på at jeg skulle kikke på migselv og min kommunikation. Okay tænkte jeg så..... få dage efter havde jeg booked en NLP-terapeut/coach i min kalender. Jeg var selvfølgelig kun interesseret i at få løst problemet for jeg var jo glad for mit arbejde. 

Og så oplevede jeg den største milepæl i samtaleforløbet - husker det tydeligt. Havde forinden samtalen fortalt min coach at jeg gerne ville rustes til et kommende stormøde pga vores samarbejdsproblemer - der skulle deltage ca. 8 personer på forskellige niveauer. Min session gik ud på at jeg skulle forestille den direkte dialog med min daværende leder og fortælle hvad jeg havde på hjertet. Uha og tak for kaffe. Skal da lige love for jeg havde en masse vrede i mig. Jeg både tudede og snakkede så meget at det var med fråde i munden.......... men gud hvor det lettede. Der faldt derefter en kæmpe ro over mig for her turde jeg virkelig fortælle hvad jeg følte og blev udsat for. 

Jeg fik derefter kun én opgave jeg skulle have fokus på til mødet............... Alt hvad jeg have at sige på det kommende stormøde skulle jeg hele tiden holde det hjemme hos mig selv. Da jeg tog hjem efter denne session, kunne jeg mærke en kæmpe forandring med migselv. Jeg ville forberede mig og skrive alt ned og ordene fløj ned på papiret og fik skrevet 4-5 A4-sider om hvordan jeg har oplevet vores samarbejdsproblemer. Hver en sætning blev holdt hjemme hos migselv - MINE følelser. Jeg var noget overrasket over min egen "tale" - der var INTET angreb på noget tidspunkt. 

Selvfølgelig var jeg nervøs for det kommende stormøde, men havde også en god mavefornemmelse. Jeg var klar og samtidig heldig at være den første som kunne få lov til at komme på banen med det jeg havde på hjertet og direkte til lederen jeg havde samarbejdsproblemer med. Jeg valgte at læse det op jeg havde skrevet, for jeg ville være sikker på at det blev gjort på en ordentlig måde. Da jeg var færdig med min "tale" rejste min daværende leder sig og gik............ og har ikke set vedkommende siden. Mine kollegaer fik slet ikke mulighed for at fortælle deres oplevelse direkte, så det blev til vi andre som var tilbage bl.a lederens chef. Husker den følelse jeg sad med efter mødet. Sikke et værktøj - uden at være angribende, men hele tiden holde den hjemme........ skal da love for at det var powerfuldt. Jeg var stolt over min egen præstation. Jeg kunne igen mærke glæde og ikke mindst - jeg følte mig fri. Et citat som virkelig har brændt sig fast på min nethinde og som jeg virkelig prøver at efterleve og viderebringe når jeg coacher: ”Det eneste virkelige/sande ”power” et menneske kan opnå - er personligt lederskab”. 

De venligste hilsner fra 

Pia  

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Fra mindreværd til selvværd. Læs mere