Mindfulness-baseret kognitiv terapi (Online kursus)

16/11/2022 - 16:00

Underviser

Cand.psych. aut. Kenan Hansen er privatpraktiserende psykolog, specialist i psykoterapi og certificeret MBSR-lærer, uddannet i Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) fra University of Massachusetts Medical School, U.S.A. Kenan har modtaget undervisning af bl.a. Jon Kabat-Zinn og Saki Santorelli. Desuden har Kenan en 2-årig uddannelse i kognitiv terapi fra Kognitiv Terapi Center i Århus. Han har mere end 10 års erfaring med undervisning i MBSR og med interventioner med mindfulness både i individuel og gruppeterapi. Kenans udvikling af egen praksis med mindfulness beror desuden på en lang række erfaringer fra inden -og udenlandske kursusforløb og mindfulness retræter. Læs om nogle af Kenans gennemførte kurser og retreats her

Formål

Kurset veksler mellem teoretisk og praktisk indføring i mindfulness-baseret kognitiv terapi (MBKT). Forløbet udvikler kursistens kompetence til anvendelsen af konkrete mindfulness teknikker, der virkningsfuldt fremmer de kurative faktorer i den klassiske kognitive terapi.

Læringsmål

 • Oplevelsesorienteret læring med her-og-nu fokus, der tager afsæt i en mindfulness-baseret egen praksis.
 • Tilegnelse af den generelle teori bag mindfulnesss psykologien primært i sammenhæng med den kognitive terapi.
 • Metoder til praktisk udvikling af de mindfulness-baserede kompetencer i terapeutens egen praksis og som intervention i en klinisk sammenhæng med klienten.
 • Indblik i hvorledes mindfulness anvendes sammen med den kognitive terapis konkrete behandlingsmål.
 • Tilegnelse af en grundlæggende viden om den forskningsbaserede teori og metode i MBKT.
 • Underviserens egne mindfulness lydfiler med instruktioner til fri afbenyttelse også af dine klienter.
 • At styrke behandlingsalliancen ved at arbejde med din personlige stil i terapien.

Målgruppe

Dette online kursus er for psykologer og læger (75 %), samt ikke-akademikere (max. 25 %), som er interesserede i at anvende MBKT i psykoterapeutisk sammenhæng. Kurset er velegnet til personer både med kendskab eller uden kendskab til kognitiv terapi, mindfulness og MBKT.

Undervisningsform

Kurset er oplevelsesorienteret med aktiv tilegnelse af værktøjerne til udvikling af mindfulness i et forløb blandet med mindfulness øvelser, oplæg, gruppearbejde og diskussion.

Indhold

Kurset er i alt 30 timer fordelt over seks dage. Det omfatter kognitiv terapi som grundteori (10 timer) og mindfulness som metodetræning (20 timer) i en bred psykoterapeutisk sammenhæng, hvor forskningen på området inddrages. Den oplevelsesorienterede del har primært fokus på træning af terapeutens egen opmærksomme tilstedeværelse med tanker, emotioner og sansninger som objekter for den mindfulness-baserede erkendemåde. Terapeutens egen praksis er afgørende for at kunne arbejde med mindfulness-baserede teknikker som intervention (hvilket fremhæves generelt i mindfulness psykologien også af MBKT’s grundlæggere Segal, Williams og Teasdale, 2002). Den teoretiske del har fokus på forståelsen af anvendelsen af kognitiv terapi i integration med mindfulness i en bred psykoterapeutisk sammenhæng, hvor den relevante forskning inddrages.

Pris

6.950 kr. inkl. kursusmateriale, skriftlig vejledning, lydfiler og kursusbevis. 2.000kr. rabat for arbejdsledige/studerende/pensionister.

Dato/tid

16. og 23. nov. i 2022, begge dage kl. 16-19 17., 18., 24. og 25. nov. i 2022, alle fire dage kl. 9-16

Tilmelding

Hvis du vil sikre dig en plads på kurset skal du blot betale kursusbeløbet ved at vælge en af de nedenstående betalingsmåder. Bemærk venligst at tilmelding er bindende. Har du spørgsmål om kurset, kontakt os venligst ved at skrive en mail eller ringe på vores tlf. nr. 2181 2292.

Betaling

Du kan vælge mellem to betalingsmåder: 1) Via Mobilepay til vores nummer: 29983 (Psykisk Sundhed & Mindfulness Kurser) 2) Via bankoverførsel til vores bankkonto: Danske Bank Reg.nr. 3409 Kontonr. 11494013 Vær venlig kun at skrive dit navn ved indbetalingen og ikke andet. Giv også en besked på mail til os med dit navn og din mailadresse.

Kontakt

info@psykisksundhed.dk, www.psykisksundhed.dk, tlf. 2181 2292.

Du kan læse nærmere om kurset her: https://psykisksundhed.dk/mindfulness-baseret-kognitiv-terapi/

__________________________

https://mindfulnesskurser.dk
https://psykisksundhed.dk
Del indlæg

 • Google
 • Facebook
 • linkedin
 • twitter
Mindfulness-baseret kognitiv terapi (Online kursus)