Mindfulness skaber ro i klassen

12

En af de store udfordringer i børns dagligdag, og ikke mindst i skolen, er ydre uro og støj. Børn i helt ned til de mindste klasser mødes dagligt af et væld informationer og indtryk. Udfordringer som nemt giver barnet en indre uro. Børn har brug for pauser til at restituere og til at hente nye kræfter.  

Små daglige pauser er med til at forhindre stress, konflikter, mistrivsel, hyppige sygedage og styrker samtidig indlæringen. Mindfulness er mere krævende for de mindste børn end yoga, hvor kroppen er i bevægelse, men med regelmæssig træning kan børnene få stor glæde af pauserne. Vi i Perlefilm har derfor produceret 16 små film, som tager barnet ved hånden og træner mindfulness i et eventyrligt univers.

Vores film tager børnene med på en lille rejse og baner vejen for, at børnene får lyst til at lukke øjnene og vende blikket indad. Filmene er gratis og udviklet medstøtte fra undervisningsministeriet. De 16 film i Mindful Breaks er en udvidelse af den populære app Yoga Breaks - Ro i Klassen, som flittigt bruges på skoler og som er downloadet mere end 50.000 gange på iTunes.

Med et utraditionelt digitalt greb inviterer vi børnene med ind i et roligt eventyrunivers, hvor de bliver guidet i mindfulness. I Mindful Breaks møder barnet gamle fortællinger om indre balance, inspireret af folkesagn.

Mindfulness træner børnenes bevidsthed om egen krop, egne tanker og følelser. Deres kreativitet, balance og robusthed er vigtige elementer i at kunne navigere i en hverdag præget af forandringer, krav og sociale sammenhænge.

__________________________

Rikke Hallund
Animationsfilminstruktør Perlefilm
https://www.perlefilm.com

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ny app med 16 små animationsfilm om mindfulness