MBSR (Mindfulness Baseret Stress Reduktion) kursusforløb i København

23/10/2019 - 17:30

Hvad er MBSR?
Mindfulness Baseret Stress Reduktion (MBSR) er udviklet af Dr. Jon Kabat-Zinn på University of Massachusetts Medical School i USA, som et 8-ugers intensivt program i mindfulness. Her trænes opmærksomheden, for at øge evnen til at skabe overblik og bevidst nærvær. Formålet med MBSR er at kultivere større bevidsthed for at skabe harmoni mellem krop og sind.

Hvorfor mindfulness?
Der er videnskabelig dokumentation for, at mindfulness virker reducerende på stress, og samtidig øger vores psykiske robusthed og velvære. Mindfulness er en effektiv metode til at forebygge stress, angst og bekymringer. Mindfulness er desuden et effektivt redskab til at opnå mere ro, energi, styrke og nærvær i relationer.

Mindfulness har en positiv indvirkning på hjernen på de områder, der vedrører koncentration, kreativitet, hvilket skaber positive ændringer i vores dagligdag, og som dermed reducerer risikoen for depression og stress.

Indhold af kursus
Et mindfulness kursus består af en vekslen mellem teori og praksis. Der vil være informationer med henblik på at forstå stress samt håndtering og forebyggelse af stress. Der vil være siddende og liggende meditationer, mindfulness bevægelser og yoga øvelser, som hjælper til at øge nærværet i dagligdagen. Desuden vil der være korte opmærksomhedsøvelser mod stress og bekymringer.

Dertil kommer der gruppedialog, erfaringsudveksling og opsamlinger på øvelser. Der vil også være individuel vejledning efter behov. Det er muligt at træne hjemme ved hjælp af en lydfil.

Mindfulness for hvem?
Mindfulness er særligt brugbart og effektivt for mennesker, som lever med stress og depressioner, og som ønsker at opnå højere livskvalitet. For at praktisere mindfulness er det ikke nødvendigt at have erfaring med meditation. Man kan sagtens praktisere mindfulness, både som begynder og erfaren.

Hvad er udbyttet ved mindfulness?
Når man praktiserer mindfulness i en længere periode (minimun 8 uger), vil man øge evnen til at slappe af. Man vil blive bedre til at vælge den mest hensigtsmæssige respons på ubehagelige tanker, følelser og situationer. Man vil opleve at blive bedre til at træffe beslutninger, og til at skabe harmoni og stabilitet i sindet og kroppen. Derudover vil man lære at reducere selvkritik og at blive mere venlig mod sig selv. Man vil opleve et større overblik, øget selvforståelse og selvværd.

Man vil lære at praktisere mindfulness med sig selv, hvilket nemt kan udføres i dagligdagen. Således kan man fortsætte sin mindfulness praktisering ved hjælp af korte nyttige opmærksomhedsøvelser for stressforebyggelse og -håndtering.

Tid
kl. 17.30 – 20.00 

Dato
Onsdage i 2019: 23. okt., 30. okt., 6. nov., 13. nov., 20. nov., 27. nov., 4. dec. kl. 17.30-20.00 og sidste gang 11. dec. (en time længere) + Lørdag den 30. nov en hel dag med mindfulness (kl. 10.00-18.00)

Sted
Skøjtevej 27E, 2770 Kastrup (400 m. fra Kastrup metro st.)

Pris
Almindelig pris: 4400 kr.

Nedsat pris: 3400 kr. til studerende, arbejdsløse, deltidsarbejdere og pensionister.

PS Bemærk venligst at der pålægges 25 % moms ved forsikrings- og arbejdsgiverdækning og lign.

Kursusmateriale og lydfiler med nyttige mindfulness øvelser er inkl. i prisen. Bemærk at tilmelding til kurserne er bindende.

Underviser

mindfulnesslærer kenan hansen

Kenan Hansen er uddannet mindfulnesslærer og autoriseret psykolog. Kenan har mange års meditationspraksis bag sig. Kenan er primært uddannet indenfor Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) fra University of Massachusetts Medical School i USA. Han er undervist bl.a. af de anerkendte Prof. Jon Kabat-Zinn (MBSR), Prof. Jean Kristeller (Mindful Eating) og Thich Nhat Hanh (Zen). Desuden har han mange kurser/retreats fra både Danmark og udlandet – herunder Mindfulness Based Cognitive Therapy i Danmark, Shambhala Meditation Center i Frankring og Vipassana International Academy i Indien.

Yderligere information og tilmelding
Kontakt os pr. mail: info@mindfulnesskurser.dk
Hjemmeside: http://mindfulnesskurser.dk/mbsr-kursusforloeb

PS Du kan tilmelde dig direkte på vores hjemmeside eller ved at sende en mail til os. 

__________________________

https://mindfulnesskurser.dk
https://psykisksundhed.dk
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
MBSR kursus i København