Magisk ændring

Det meste af mit liv har jeg været udstyret med en sund skepsis og har, for at sige det som det er, været temmelig fordømmende overfor andre mennesker. Alle jeg kom i nærheden af blev målt og vejet, og hvis jeg gennem længere tid havde en relation til dem, blev den ofte endevendt i en uendelighed.

Min umulige chef blev således genstand for en hel del beklagelser over middagsbordet, hvor min familie tålmodigt lagde ører til mine problemer med, hvad han nu havde bedrevet.

Min daværende mand blev taget op i utallige venindesnakke, og adskillige venner og familiemedlemmer, blev endevendt i samtaler med veninder, der også selv havde en lang række emner blandt deres egne relationer, som de gerne ville have behandlet, når vi mødtes.

Beklagelser, brok og direkte sladder var min måde at deale med alle de besværlige relationer, som jeg havde befolket mit liv med.

På det tidspunkt havde jeg aldrig hørt om skygger, og det faldt mig ikke et øjeblik ind, at alle disse besværlige mennesker i virkeligheden var et spejl af mig selv. Et spejl af de sider i mig, som jeg ikke ville se og acceptere, og derfor i stedet projicerede over på andre.

Da denne nye erkendelse landede i mig, blev det hurtigt meget tydeligt at min liste over uaccepterede skyggesider var alenlang. Så lang og så skræmmende, at jeg bestemt ikke havde  særlig meget lyst til at kigge nærmere på dem.

Skulle jeg virkelig være både egoistisk, inkompetent, doven, falsk og alle mulige andre forfærdelige ting, som jeg ofte kunne synes, at andre var?

Mit ego var ikke ligefrem begejstret ved tanken!

Det var derfor først, da jeg forsøgsvis havde prøvet at se på et par stykker af mine skyggesider, at jeg for alvor begyndte at kunne se ideen i det. Til min store overraskelse endte jeg altid med at finde den side hos mig selv, som jeg ville have forsvoret at jeg havde, og i takt med at jeg accepterede de forskellige sider begyndte mine relationer at ændre sig.

Jeg kunne sidde alene i min stue og kigge på en side, som jeg trickede på hos en anden person, for derefter at opdage at personen efterfølgende ændrede adfærd, uden på nogen måde at have været involveret i det.

For mig var det nærmest magi!

Tænk at en problematisk relation kunne ændre sig, uden at den pågældende person på nogen måde blev involveret, men udelukkende ved at jeg fandt det, som irriterede mig ved den anden, hos mig selv og accepterede det.

Jeg var nærmest høj af forundring, hver gang jeg lagde mærke til, at den ene problematik efter den anden forsvandt fra mit liv.

Selv om jeg nu efterhånden har oplevet dette utallige gange, både hos mig selv og hos andre, kan jeg stadig blive helt rørt og overvældet over de fantastiske historier, som folk kommer tilbage og fortæller:

Som kvinden, der fortæller om hendes tavse lukkede mand, der pludselig af sig selv begynder at spørge ind og vise interesse, efter at hun har taget skyggesiden ”lukket” tilbage til sig selv.

Eller som læreren, der fortæller om den dominerende og bedrevidende forældre, der pludselig uopfordret anerkender hendes arbejde med eleverne, efter at hun har accepteret den ”bedrevidende” side i hende selv.

I det øjeblik vi ser og accepterer det, vi tricker på hos andre, i os selv, forvandler relationen sig på magisk vis, og vi skal ikke længere kæmpe eller bruge energi på, at få hverken os selv eller andre til at være anderledes end vi er.

Den eneste vi som bekendt kan ændre er os selv – og når vi forvandler os, forvandles verden omkring os - på magisk vis :-)

Kh Lone 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kære Lone, Vidunderligt skrevet! Jeg genkender alt hvad du skriver fra mig selv. Dem som endnu ikke har prøvet den "magi" der ligger gemt i disse indsigter, hæfter sig forhåbentligt ved den vigtigste egenskab der er nødvendig for at "nå frem". En egenskab, som du på smukkeste vis formidler via dit indlæg. Ærlighed - hudløs ærlighed overfor sig selv. Da jeg første gang indså hvor ofte jeg løj for mig selv, startede det en lavine som blandt andet førte til samme indsigt som den du beskriver. Kan du have en fantastisk dag! Venligst HCA
Magisk ændring af dine skyggesider. Læs mere