Tør Du At Mærke Alle Dine Følelser?

”Jeg er værdifuld. Jeg elsker mig selv. Jeg er ren kærlighed!” 

Men. Sandheden er jo for mange af os faktisk en hel anden. Tit og ofte pakker vi det ind, flygter fra det eller undviger vores eksistentielle følelse af rent selvhad. Lige meget hvor perfekt, du tror andres liv er, så kan du være ligeså sikker på, at de også hader sig selv bag ved kulissen engang imellem. Det er et faktum. Et lidt deprimerende faktum, at det skal være så svært at føle ægte kærlighed til os selv. Hvad kan vi så gøre ved det. Mit svar er simpelt.

Ikke noget.

Pause.

Ikke noget.

Ja, det er sandt, du skal ingenting gøre med det.

Glem alt hvad du har lært om at selvudvikle og være en bedre udgave af dig selv. Glem alt om at elske dig selv. Det er ikke noget, der kan læres, det er en tilstand der opstår helt sekundært som et resultat af at rumme selvhadet og møde det direkte. Det der ofte sker er, at vi ryger op i hovedet og alle vores velmente positive affirmationer bliver en undvigelse af vores grundlæggende følelse af selvhad. Alt vores skyggearbejde, coaching, træning, yoga, mindfulness bliver rationelt og en flugt væk fra det selvhad, vi så gerne vil fikse og vi kan ikke forstå, hvorfor vi stadigvæk ikke føler os helt fri af det. 

Lever du et liv oppe i dit hoved? 

Tør du at mærke din krop og dine følelser?

Hvad gør du, for at undgå at mærke?

Hvordan lærer vi så at mærke det, vi hele livet har forsøgt at undgå?

Svaret er overraskende simpelt har jeg fundet ud af.

Gør ingenting. Tillad det. Nærm dig det lige så nænsomt. Giv det plads.

”Okay nu har jeg mærket det og givet det plads, hvorfor er det her så stadigvæk?”

Det vil altid være her. Måske bliver det en smule mindre, hvis du ser det for det det er - eksistentielt selvhad. Det er okay at mærke, at der er en del af dig, som du hader og har svært ved at acceptere. Virkelig!

Du behøver ikke at læse flere bøger, tage på flere workshops, gå til yoga, blive vegetar, rejse til Indien. Du behøver ikke engang at blive stille indeni. Du skal ingenting foretage dig.

”Jamen jeg kan jo ikke hade mig selv resten af livet. Jeg bliver nødt til at fikse det, der er ødelagt indeni.”

Hvis du møder følelsen af selvhad direkte, så opløser det sig helt naturligt.

Men du kan ikke springe et trin over og gå direkte til selvkærlighed.

Ægte kærlighed kan sagtens rumme selvhad. Det er tid til at mærke, mærke og mærke. Hvis ikke lige nu, så udskyder du livet. For livet er følelser og følelser er liv. 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Følelser - tør du at mærke dem alle? Læs mere