Mærk dig selv - få dit hoved, krop, sanser og følelser med

Jo mere vi prøver at intellektualisere smukke begreber, jo mere menneskeliggør vi dem, og jo mere af magien lukker vi ud af dem.

Nogle gange oplever jeg det som et handicap, at vi er udstyret med en hjerne. Den er fantastisk hvis vi er blevet fanget alene på en øde ø, uden fiskekrog og ild, men i de fleste af vores vågne timer, skal den ikke understøtte vores fysiske overlevelse.

Den kører konstant på højtryk, den lille krøllede grålige masse, der i nogle menneskers øjne, indeholder begrebet bevidsthed. Bevidsthed er så stort og omfattende at jeg for en stund forsøger, ikke at filosofere mere over det, men prøver at acceptere det er et begreb, jeg kan bruge resten af livet på at undres over, mærke, erfare og samtidig være i.

Mange store tænkere har givet os alle en masse fantastiske tanker, som vi hver især kan bestemme fortsættelsen af. Men nogle gange synes jeg de samme tænkere, får udvandet og dissekeret mange af disse store begreber som Gud, visioner, bevidsthed, liv, glæde, mening og mange flere. Ved at inddele dem, sætte dem under mikroskop og udsætte dem for vores enormt begrænsede tankesind, bliver begreberne fastlåst. Vi nærer dem herved kun i tankerne, men mærker dem ikke i kroppen.

Det er en enorm stor og svær øvelse for de fleste af os, at forsøge at slukke for analysatoren, da vi har brugt hele vores liv på at lære at mestre al den lærdom vi har tillært os. Vi har opøvet en evne til at kategorisere og udlede logikken af det lærte, så vi kan navigere i en verden hvor dette er altafgørende.

Vi glemte bare os selv, vores følelser og intuition samt resten af kroppen.

Det er svært at være specielt funktionel og arbejdsom hvis vi sidder og stirrer ud i luften, i forsøget på at mærke os selv og få hele kroppen med i alt hvad vi laver. Min erfaring er, at man faktisk godt kan fungere i denne digitaliserede verden, og stadig få kroppen med- i langt de fleste af de situationer vi befinder os i. En form for holistsik væren-til-stede.

Lige her sætter hjernen (eller bevidstheden) ind, med den fantastiske evne den også har - til at gøre os bevidste om at mærke. Mærke os selv, føle efter, lytte efter og trække vejret. Jo oftere vi husker på at få integreret hoved, krop, sanser og følelser - jo mere bliver det en vane, og jo bedre bliver vi til at blive mere hele individder.

Mærk verden og befri dig fra det tunge åg, der ofte følger i kølvandet på et meget aktivt tankesind, der har en tendens til at køre os alle sammen ud på den tvivlsomme, negative tankespiral.

Kærlig hilsen

Stine 

 

 

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mærk dig selv - få dit hoved, krop, sanser og følelser med. Læs hvordan på Levlykkeligt.dk