Mærk Mindfulness magien, når du ser og mærker, som var det første gang

Mærk Mindfulness magien, når du ser og mærker, som var det første gang

Jeg er kørt ud af vejen til mit barndomshjem en million gange i mit liv. Den kan synes kedelig. Jeg har jo set den før. Jeg er gået op og ned af gågaden i mange timer af mit liv. Jeg har pendlet fra Odense til Svendborg, fra Svendborg og tilbage til Odense igen og igen - Og igen. Jeg tror, jeg har set det hele. Som jeg tror, jeg kender de mennesker, jeg har kendt i timer, i dage, i uger, i måneder i år - ja hele mit liv. Uden at vide, at nogle ting bliver kedelige, når jeg tror, at jeg kender det hele udenad. Nogle ting mister deres magi, når jeg tror, at jeg ved, hvordan det hele ser ud. Nogle mennesker mister deres kant og skønhed, når jeg tror, jeg ved!

 Automatpiloten lever i os allesammen. Dommene og vurderingerne. I virkeligheden en hjælp dybt fra vores indre univers. Vores sind. Som egentlig blot gør sit arbejde. Hiver gamle erindringer og erfaringer fra livsrygsækken frem og farver øjeblikket. Farver andre mennesker og situationer. Vores hjerne skal på den måde ikke arbejde så hårdt. Den skal ikke igen og igen holde udkig efter potentielle farer, for den har allerede vurderet og udset sig dem. Sat dem i kasser. For at hjælpe dig. Det er fint, at min hjerne ikke skal bruge energi på at fortælle mig, at det er farligt at lege på motorvejen. Det ligger lagret. Sammen med en masse andre oplevelser i rygsækken. Men ikke alt er en hjælp. Nogle domme og vurderinger stjæler nemlig øjeblikket. Hvis ikke du er bevidst.

 Hvor ofte har du ikke skældt dine kære ud for noget de har gjort eller ikke har gjort? Uden at være bevidst om, at du også skælder ud for alle de andre oplevelser, du har liggende i rygsækken. Hvor ofte har du ikke ladet gamle historier bygge din vrede og din sorg op? Gamle historier og oplevelser farver øjeblikket. De slører og gør det svært for dig at se nu´et som det i virkeligheden tager sig ud. 

 Pludselig opdager jeg nye ting på den vej, jeg troede jeg kendte udenad. Nye blomster, der spirer. Pludselig opdager jeg, at de mennesker der er omkring mig, er andet end de forestillinger og billeder, jeg har om dem. Gang på gang må jeg opdage, at jeg ikke ser med nye øjne, men når jeg formår at være opmærksom, får jeg hver eneste gang en ny mulighed. Igen.

 For at se noget mere end det jeg tror, jeg ved - For at kunne se længere. For at kunne se dybere. For at kunne se, det der ER. Snarere end det, jeg forventer at se!

 Hvornår lader DU gamle tanker og overbevisninger farve øjeblikket?

Hvornår lader DU gamle oplevelser forhindre dig i at opleve det smukke og naturlige?

HUSK du har et valg. Du kan lære at stoppe op og blive bevidst om, at hvert eneste øjeblik er et nyt øjeblik. Øv dig i at se og mærke alt, som var det første gang.

 

Prøv følgende:

Gå en tur du kender godt. Oplev gåturen, som var den en ny sti eller vej, du skal udforske.

Drik din kaffe - Smag på den, som er det første gang, du smager kaffe. 

Kys din kæreste, som er det første gang.

Kig på dine kære og iagttag dem, som er det første gang. 

Træk vejret - helt ned i maven. Mærk åndedrættet, som er det første gang.

Mærk hvordan det føles, når dine fødder rammer gulvet i morgen tidlig, når du står op. Som er det første gang.

Vær undersøgende på dine følelser. Mærk dem, som er det første gang.

Lev dit liv, som er det første gang! Bare en gang imellem ... Og mærk hvad denne nye opmærksomhed gør ved dit liv.

 Jeg mærker energien og glæden. Hvad mærker du?

Måske du også opdager, at vejen, du går, er anderledes, end den vej, du troede du gik!

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mærk Mindfulness magien når du ser og mærker. Læs mere