Stå frem som den du er – og mærk glæden og roen

I det meste af mit liv har jeg levet med fast tilbagevendende selskab af indre uro, stress og angst. Været bange for at vise, hvem jeg var, været bange for at udtrykke mig. Forsøgt at gemme min sårbarhed og nedtonet min styrke. Været utryg i sociale sammenhænge og på arbejdet, hvor jeg skulle præstere. Alt sammen i frygt for at blive set og fundet forkert.

Kort sagt, jeg forblev min facade. Sørgede for at passe ind og fylde så lidt som muligt.

I mange år levede jeg i reaktion på dén indre uro og forsøgte at kontrollere, flygte og perfektionere mig ud af tilstanden – men for godt 5 år siden valgte jeg en helt anden vej. Det var omtrent der, jeg besluttede mig for at tage mig af mig selv, begyndte at lytte til mine behov og lidt efter lidt, begyndte at turde være mig.

Jeg gennemgået store transformationer på de 5 år og kort fortalt kan man vel sige, at jeg gik fra usikker, bange og lukket til åben, kærlig og levende.

Den Amerikanske skam forsker, Brené Brown er én af dem, som jeg har ladet mig inspirere af undervejs – mest af alt fordi hendes arbejde omkring sårbarhed, skam, frygt, mod og empati har vakt stor genklang i mig. Hun beskriver så fint det, mit liv har handlet om: sårbarhed og mod. Hun koger det ned til det her:

Sårbarhed er en tilstand af usikkerhed, risiko og følelsesmæssig udsathed. Sårbarhed er skam, skyld, angst og usikkerhed. Oh ja, den tilstand kender jeg, som var det min egen baghave. MEN. Det er også fra sårbarheden, at glæden, følelsen af at høre til og kærlighed udspringer. Det har jeg også lært og det mærker jeg dagligt i dag, fordi jeg vælger sårbarheden og vælger at leve mit liv – ikke fra sidelinjen, men i arenaen – med sårbarhed (og alt det den bringer) og med mod, nærvær, glæde og kærlighed.

Min pointe er…

Jeg vil fortælle dig, at det kan lykkes. Du kan flytte dig. Til et mere kærligt, frit, glædesfyldt og nærværende sted, hvor du tør være dig uden at frygte for andres dom – og du kan blive fri for din egen dom også.

Jeg vil gerne hjælpe dig derhen og jeg er ikke i tvivl om, at vejen dertil går igennem sårbarhed og mod.

Det kræver mod at stille sig frem med det, som ikke er behageligt, med det vi ikke kan kontrollere. Men det er ad den vej vi kommer ind i arenaen - ind i livet. Og jeg går gerne forrest og viser dig min sårbarhed, for jeg er ikke perfekt. Jeg vil vise dig styrken i at stå der og lære dig, hvordan du kan komme hjem til dig selv og finde mere ro, glæde og mening i dit liv. 

Kamilla Christensen

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Angst, stress, indre uro - vejen ud går gennem sårbarhed og mod. Læs mere