Lysfest

Snapshot fra Kopan Monestary: Jeg er temmelig frustreret. Efter 8 dages intensiv undervisning og meditation er min krop i oprør. Det gør ondt overalt. Mit sind er også under hårdt pres, her i det buddhistiske kloster bliver der stillet spørgsmål til sindets hidtidige referencepunkter. Det er efter eget valg jeg er her, jeg vil gerne være her, men det betyder ikke, at det er uden sværdslag... `I aften´ siger Ani Karin, `Skal vi have lysfest´.
Vi mødes ved den lille mindestupa. Hver med en pose fyrfadslys (af nepalesisk kvalitet). Lysene stilles op i stagerne og langs bedene. `Når I tænder lysene, skal I sige mantraet: Om mani padme um´ siger Ani Karin.
Jeg finder et sted, hvor jeg kan passe et antal lys. Vi går i gang med at tænde dem. Der blæser en stille brise. Det - og lysenes kvalitet - betyder, at det er temmelig svært at få dem til at brænde og blive ved med det. `Pokkers, forp..... lys´ tænker jeg. `Det er et typisk umuligt buddhistisk projekt det her.....UPS! Om mani padme um, Om mani padme um, Om mani padme um...Så brænd da for p.....UPS! Om mani padme um, Om mani padme Um´ og sådan bliver jeg ved et stykke tid. Da går det op for mig, igen igen. Det er jo ikke målet det handler om - jeg er optaget af resultatet: at få lysene til at brænde, så det kan se flot ud og blive færdigt. Men det handler jo om at være i processen: at få lysene til at brænde. Ja, ja, ja! Det tager jeg med mig ud i livet udenfor klosterets mure.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lysfest