Lykken i en pille?

Er vi som samfund virkelig nået der til, hvor vi tror at lykke kan ”koges” ned til - og puttes i en pille. 

Jeg ved godt at det her, har været oppe før, men sidste år gik 422.216 danskere på apoteket for at hente antidepressiv medicin. Det er en stigning på 77 procent på 10 år, viser tal fra Lægemiddelstyrelsen.
(kilde: Lykkepiller.info)
Samtidigt er vi verdens lykkeligste folk? Er jeg den eneste der undre mig over den sammenhæng?

Lad mig slå fast at jeg ikke er en frelst modstander af piller og anden medicin. MEN jeg er oprigtig bekymret for om vi Danskere er gledet ind en zombi tilstand, hvor fokus kun er på symptomer og hurtig lindring af disse. Hvor er det næste reflekterende spørgsmål blevet af? Jeg er ikke lykkelig, føler mig trist og deprimeret ………… HVORFOR?

 TILLYKKE, din krop fortæller dig at der er noget i dit liv, dine omgivelser – hjemme eller på arbejde, måske indre værdier du ikke har taget dig af. Du får her muligheden for, at blive en ny og bedre udgave af dig selv, eller blot dig selv. Alle følelser og fysiske sygdomme er til for at fortælle dig noget – du er ikke ofret – men skaberen.

Det store og afgørende spørgsmål er; om du vil lytte til det din krop fortæller dig. Kan du blive nysgerrig på, hvad der ligger bag ved symptomerne.
Jeg tror, at skræller vi løget, så er 99,9 % (0,1 %, jeg kunne jo tage fejl :o)  af alle tilstande vi befinder os i – sundhed eller sygdom – styret af vores tanker, overbevisninger og ikke mindst kroppen biologiske reaktion på omgivelserne – virkeligheden.

Metamedicin, Open medicin - tilbyder den nysgerrige en anden forståelse af kroppens reaktion. Den korte version er, at al sygdom – såvel følelsesmæssig reaktion – er kroppens biologiske måde at begynde den healing, der skal til for at vi kan overleve. .

 SÅ vil du dulme symptomerne, eller vil du tage din krops udfordring op, og finde den indre psykologiske begivenhed, hændelse eller situation du ikke har løst, eller taget dig af, men som kroppen husker dig på gang på gang.
Samtaleterapi, hypnose, tankefeltterapi, meditation, og mange andre (alternative) behandlingsformer er gode komplimentære behandlingsformer, der kan hjælpe dig i din undersøgelse og dit HVORFOR? Naturligvis også side løbende med den traditionelle medicinske. Det ene udelukker ikke det andet.

Men selvfølgelig – pillen – er nemmere og hurtigere – og vupti så er vi videre – eller er vi?

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Tak for den Bjarne.

Du berører her et emne / en vinkel, der interesser mig mere og mere. Den bundne energi i nervebanerne - eller de intelligente celler, for at udtrykke det ultra kort. Spændende om vi kan "bekæmpe" den lette løsning, der præger lægeverden og medicinalindustrien - og tendenserne i befolkningen. Jeg vil i hvert tilfælde gerne være med, og gøre mit til det.

Mvh. Ella Krog

Lykkepiller - findes lykken i en pille. Læs med på Levlykkeligt.dk