Konfliktmægler Signe Saxe Jessen

Lykken begynder i dig selv - en simpel teknik til indre fred

Vi vil alle gerne have kærlige og givende relationer, der gør os fyldte og lykkelige. Og det vi kan være lige så sikre på, som at døden kommer til os alle, er, at lykken begynder inden i os selv. Med vores egen tilgang til livet, kærligheden og relationer generelt.

Kvaliteten af vores relationer er i stor udstrækning en afspejling af om vi har fred med os selv. Om vi er i stand til at forholde os accepterende til andre og til det, der sker omkring os - eller om vi har modstand. Er du fx blevet fyret eller kæresten er gået, så er du sikkert i konflikt både med dig selv og din omverden. Du er usikker og frustreret og må genfinde dig selv.

Indre konflikt og distraktion
Hvordan genfinder du dig selv og får indre ro? For når du er rigtig ærgerlig, såret eller vred, så er du grundlæggende irritabel og rastløs. Sætter du dig ned og søger fred, ro og overblik, finder du typisk ingen af delene. Sindet flakker rundt og de indre stemmer diskuterer med hinanden, beskylder og bebrejder dig selv og andre. Det uudholdelige i dit eget selskab gør at du typisk søger væk fra dig selv. Ud i distraktionen.

Når det sker - til tider i vores alles liv – så er det vigtigt at du har nogle gode metoder eller ritualer der gør det lettere og mere givende at være med dig selv. At finde den indre ro og accept som ingen andre kan give dig. Hvor gerne de end vil.

Opmærksomhed på åndedrættet - i hverdagen

Jeg har prøvet mange l. En enkel mindfulness teknik som jeg bruger meget i hverdagen – fordi den er så ligetil og simpel - er denne simple åndedrætsopmærksomhed. Den er meget effektiv: Fokuserer nogle minutter hver dag på dit åndedræt. Blot 1-2 minutter gerne mange gange i løbet af dagen. Når du går, kører. I alle tænkelige situationer. Lige nu. Fokuser på din indånding og din udånding. Sig inden i dig selv på indåndingen: fx ”jeg ånder livet ind” og på udåndingen: ”Jeg er rolig og fredfyldt”.

Brug særligt teknikken når du mærker modstand. Ydre som indre modstand. Du vil umiddelbart mærke en stille indre fred. Evnen til at acceptere det, der sker omkring os, er guld værd. Især hvis du ikke kan ændre en situation. Andre mennesker kan du sjældent ændre, uanset hvor meget du prøver. Når du har sluppet din modstand og har accepteret både dig selv og din situation bliver den som regel lettere og mere enkel og overskuelig at handle på. Du bliver også mere afslappet og rar at være sammen med.

Åndedrætsopmærksomheden er inspireret af den zen buddhistiske munk Thich Nhat Hanh. I min næste blog vil jeg med hans ord skrive mere om indre fred, nærvær og gode relationer.

Læs den her: Vejen til indre fred og gode relationer

Kærlig Hilsen

Signe Saxe Jessen
Konfliktmægler, konfliktcoach, kognitiv coach og mindfulness træner
 

__________________________

Signe Saxe Jessen, cand.mag.
Professionel Konfliktmægler, kognitiv coach og mindfulness træner.
www.goderelationer.dk

Medstifter af Levlykkeligt

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lykken begynder i dig selv - en simpel teknik til indre fred. Læs konfliktløser Signe Saxe Jessen på levlykkeligt.dk