Lykke er en cirkel

En nytårs hilsen og tanker om gammelt og nyt.

Jeg ved ikke, hvordan du har det med Nytåret, men jeg bliver altid lidt eftertænksom på året, der er ved at rinde ud og forventningsfuld på det ny år, som starter lige om lidt.

Jeg hørte engang en Shaman fortælle om årstiderne. Han forklarede, at hvis vi var årstiderne så er vinteren den tid hvor vi, som naturen går i hi og samler kræfter til foråret. Foråret er der, hvor ting begynder at spire og komme op af Jorden med ny frisk energi. Sommeren er der, hvor alting gror sig større og når sit fulde potentiale. Efteråret er der, hvor der høstes og provianteres af alt det foråret og sommeren skabte og bragte.

En ny vinter begynder, hvor der igen kan samles kræfter og energi. Der er rigelig tid til at reflektere over årstidernes gang, og til at tænke nye tanker om det, der skal sås når foråret atter banker på.

Så selv om vi lever i en verden, der konstant forandre sig, så sker forandringen altid i en sluttet ring. Nogen bliver født, andre dør. Det bliver forår, men vinter igen. Hvis du tænker nærmere over det, og måske skal du have en hvis alder for at se det, så går alt i ring.

Hvorfor kunne man så spørge sig selv? Kvante fysikken forklare det ved at det univers vi lever i, i tidernes morgen, udsprang fra samme kilde (Big Bang) Det vil sige, at alt, hvad alt er skabt af, har rørt hinanden. Der findes kun den energi, som allerede er. Vi kan ikke skabe mere energi, eller fjerne energi. Vi kan kun sætte energi sammen på Gud ved hvor mange måder, men til syvende og sidst, starter vi forfra – en ny tur i ringen.

Det betyder vel også at LYKKE ikke skal skabes, men vælges ud af den energifrekvens, der tiltrækker lykke. Måske er du lykkelig ude at vide det? For hvad er LYKKE? Men det betyder vel også at lykke, har sine årstider - sit forår, sin sommer, sit efterår og sin vinter. Lykke er en cirkel.

For mig er Nytåret en slutning og en begyndelse. En ny mulighed for at skabe min lykke. En begyndelse, hvor jeg får en ny mulighed for at bruge den energi, der er på en -for mig- måske endnu ikke opdaget ny måde.

En begyndelse, hvor jeg også kan vælge at fortsætte med det, som virker, og lade det være som ikke virker for mig.

En begyndelse, hvor jeg er underlagt livscirklen – fødsel og død – årstiderne på vores breddegrad – forår, sommer, efterår og vinter. Den eksistentielle uvished, og mange andre cirkler i det vi kalder for livet.

Nytår er blot en ny cirkel.

Min intention er, at begynde denne nye års cirkel med et åbent og kærligt hjerte, og med taknemlighed og tillid begynde der, hvor det slutter, men samtidig begynder.

Jeg vil derfor ønske ALT og ALLE et lyst og kærligt Nytår.


__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lykke er en cirkel. Læs mere