Hvad vil det sige at være lykkelig?

Hvad vil det sige at være lykkelig? 

Hvad er lykke?
Hvornår er man lykkelig?
Skal man være lykkelig?
Er det opnåeligt?

Hvordan bliver man lykkelig?

Ved at jagte lykken, som æselet jagter guleroden der hænger på pinden foran den? Nej, det tror jeg ikke. Når jeg ser på de mennesker der er lykkelige, så har de aldrig jagtet lykken. Lykken har været en sidegevinst til de valg de har truffet gennem livet. Det valg om at være tilfreds med sig selv, med tilværelsen, og betragte livets genvordigheder som små gaver fra himlen. Om at være til stede i nuet. Her og nu. Og lade i morgen vente til i morgen.

Jeg vil vælge, at mine dage er lykkelige, selv om verden ramler ned omkring mig. Jeg kan ikke ændrer på verden, men jeg kan ændre på den måde jeg oplever det på. Og hvis ikke man kan kan gøre det bedre, så kan man ligeså godt få det bedste ud af det man har, og det man kan få.

Mange mennesker svarer masser af penge, når man spørger dem, hvad skal der til, for at gøre dem lykkelige. Men hvor mange rige mennesker ser I lykkelige? Du ser blandt de fattige, og også mange ulykkelige mennesker, og dog vil jeg hellere være fattig, for det er blandt dem jeg ser de lykkeligste mennesker. Blandt dem, der har accepteret deres skæbne, og nu forsøger at få det bedste ud af den.

Jeg er single, og savner da ind i mellem en blid feminin kvinde ved min side. Men hvis hun var der, ville jeg så være lykkeligere? Jeg ville få nogle andre oplevelser, og min tilværelse ville være anderledes, men jeg har det da egentligt godt. Jeg kan leve uden en kvinde. Jeg får bare det bedste ud af nuet, her og nu, og bekymrer mig ikke om hvad morgendagen bringer.

Mine børn, ja mon ikke de klarer sig uden mig. Lige som jeg klarede mig uden mine forældre dengang jeg var ung. Måske er de ligefrem lykkelige for, at jeg ikke blander mig i deres liv? Og glade for, at jeg er der, når de har brug for mig. Og de er der for mig, når jeg har brug for dem.

Jørn Riel skrev: "Det første af altings fest" ;) en ganske fornøjelig trilogi, der handler om få en fest ud alt ting". 


Min fest i aften bliver god!

Gør din?

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hvad vil det sige at være lykkelig? Læs mere