Bæredygtig mode - Another View

Anerkendelse og accept - så lyt til livet

Sådan en tidlig forårsdag, hvor jeg sidder  med ryggen mod den solvarme husmur og mærker solen prikke mig i ansigtet – mens gækker og erantis myldrer frem fra jorden, behøver jeg ikke mange ord eller dybsindige refleksioner for at vide, at livets magi er fuld tilgængelig og lige her. I dette øjeblik. Fri, fredfyldt og helt til stede.

Magi er at åbne sig for Nu’ets skønhed. Magi er en sansning af ’det mere’ livet har at byde på. Lige det ekstra, eventyret, det uventede. Livets magi er, at skabe rum til at noget kan ske !

Magi er også at se verden i farver, nyde og rumme de mange nuancer, inklusiv de grumsede, skæve og finurlige. Magien kan ikke begribes eller trives i Sort/Hvide termer, rationel logik og snævre rammer. Magi skal have luft, mod og ’højt til himlen’. Magi næres af nærvær og vil jeg vove at mene ;-) af åndelighed og poesi. Vi skal turde åndeligheden, turde poesien, som de nu ser ud for hver enkelt af os, ellers udelukker vi vigtige sider af livet og tilværelsen bliver alt for snæver. Forestil dig sex uden kærlighed, som det rene krop mod krop – sjovt og driftigt nok for en stund men efterhånden kedeligt – sex uden kærlighed er som liv uden magi. Forudsigeligt og lettere mekanisk, efterhånden ensformigt og uinteressant. Luk magien ind i dit liv.

Uanset om jeg afholder idéskabende workshops, oplæg om arbejdsglæde eller har private sessions spiller  kreativiteten en afgørende rolle. Når vi udfolder os kreativt, rører vi ved det magiske element. Vi hengiver os til skabelsen. Ser hvad der opstår. Vi har alle et kreativt kim i os, der kan stimuleres og derved åbne for magien. En ’fast opgave’ for mine kursister er, at huske deres N- og P- vitaminer. Dvs. Nydelse og Passion. Dem kan du indtage som ’nærende alenetid’, f.eks. gå i sauna, meditere eller løbe, som ’ugens frie oplevelse’ f.eks. nyde en operaforestilling, male eller gå ud og danse, eller som ’ ugens ukendte’ f.eks. hoppe på et tilfældigt tog ud i det blå, invitere på spontan middag, uddele komplimenter til en fremmed eller gøre en god uventet gerning.

Hensigten er selvfølgelig at bryde rutinerne, stimulere vores sanser og nære vores sind positivt.

Magien er her, dér og alle vegne
Vi behøver ikke rejse til Azorerne eller gå på gløder for at opleve den. Vi kan bare kigge opad mod himlens uendelige blå, indad mod vores egen skønhed, se hinanden dybt i øjnene eller tælle stjerneskud...

Livets magi er også at gøre verden til et lidt bedre sted, end den var, da vi kom. Forsøge at gøre personer, vi møder lidt gladere og frie, end hvis de ikke havde mødt en. Et smil, en anerkendelse, en opmærksom lytten, et nærvær, en accept. Vi skal holde op med at fortælle os selv og hinanden begrænsende historier og i stedet udfolde vores indre lys.

Vi skal fortsat gøre os umage og bevare evnen til at ville gøre vores bedste, samtidig skal vi have modet til ikke at være perfekte. Hvis vi LEVER rigt, kan det ikke undgås at vi ind imellem slår en lille skæv. Det er en del af livet. Jeg elsker mental ’højloftethed’, skæve indfald og hjertevarme.

Magi er at finde glæden ved selve livet – og ikke falde i succes-, blive berømt- og iscenesætte – fælden.

Udfordringen er at slippe lidt af det tunge og reflekterende i vores natur og skabe rum for et friere, gladere og mere rummeligt blik på verden. Så udvikles og inspireres vores ’magiske evne’, vi ’forvandles’ og bliver i stand til at se livets muligheder, og nyde det der er.

Her til slut vil jeg citere Baudelaire (fransk digter 1821-1867. red.): "Det er beruselsens time! For ikke at blive mishandlede trælle, så berus jer; berus jer uafladeligt! I vin, i poesi, i dyd - som I vil."

Og I livets magi vil jeg passende tilføje…

Dorthe Brøgger er kreativ coach og ejer af firmaet DreamPower, der tilbyder kurser, sessions og foredrag relateret kreativitet, forandringsstrategier, arbejdsglæde samt frisættelse af livs- og handlekraft.

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tak Dorthe, En hyldest til livets magi. Skønt. Jeg ved ikke om jeg er med til at gøre verden til et bedre sted end den var da jeg kom. Når jeg er i kontakt med mit magiske selv, så er livet magisk. Og det var det også da jeg kom :-) Men magi er helt sikkert med til at skabe en smuk verden. Om det så udelukkende skyldes "øjnene der ser". Gerne mere magi til mig :-) Claus V.
Anerkendelse og accept - så lyt til livet. Læs mere