Plant magiske forårsfrø i dit liv?

Det er forår nu. I kalenderen, javist. Men en ny årstid er lige om hjørnet. Snart er vi på vej ud i haven eller til altankasserne og vindueskarmene for at sætte frø i jorden og potterne, men hvad med at sætte magiske frø i dit liv? Har du tænkt på at gøre plads til magiske oplevelser og forunderlige vendepunkter? Her er inspiration til, hvordan du kan få mere magi i dit liv.

Livet er magisk, siges der. Men midt i hverdagens pligter og rutiner kan man ærligt talt godt miste sin fornemmelse for magi. Min erfaring er, at magien derfor skal dyrkes, og der skal gøres plads til den. Man skal have øje for den. Ville den og insistere på den.   

I min verden er magi en ekstra dimension i livet, som man kan optræne sig i at se og lægge mærke til. Magi er der, hvor det uventede sker. Det uforudsigelige, det overraskende, det opløftende. En følelse af at blive oplivet og beruset af det, der hænder. Du møder et menneske på gaden, du ikke har set længe, men lige tænkt på, du hører nogle sætninger i radioen, der giver dig en idé til dit næste projekt, du går ind på en cafe, og der sidder den person, du lige har talt med en anden om, telefonen ringer med et tilbud om noget, du har drømt om, en samtale får pludselig dine ord til at flyve, du griber en indskydelse i luften, der viser sig at være dit næste skridt i livet.  

Der er et savn i vores kultur efter magi. Et savn inde i hjerterne efter, at livet skal føles større, bredere, mere farverigt, og at det skal fortrylle os. Det er det skisma, de fleste mennesker lever i: Vi opholder os helst i den velkendte zone, hvor vi ved, hvad den næste dags dagsorden og den kommende måneds indtægt er. Men sidder samtidig – i overført betydning – i sofaen og drømmer om, at magiens støv skal komme ind til os og berige vores liv.   

Men det tror jeg kun, at den for alvor gør, hvis vi overlader noget plads til den. For hvis alle mure er muret til, og alle rum i vores indre er optagede af tunge ting og store ting, er det vanskeligt for magiens støv overhovedet at finde en smutvej til os. Så er vores øjne ikke stillet ind på den magiske dimension. Der må være nogle frie passager og nogle lommer, som magien kan komme ind og virke i. Og så skal man selvfølgelig være parat til at modtage det magiske støv, der flyver ind ad vinduerne til en og lægger sig i sin hånd.

Det handler nemlig også om at tage imod magien og velkomme den, hver gang den byder op til dans. Sige: ”Tak magi, jeg ser dig. Jeg ved, du bestøver mit liv, og jeg er taknemmelig for, at du er her. Du må gerne komme ind”. Når man kan byde velkommen, kan man forvandle sig til at være en magisk skaber, der handler på sine indskydelser, og som får et knitrende guldstøv til at lægge sig usynligt i området omkring sit liv, og som ser, når det flimrer fint ind og ud mellem hverdagens linjer.

For det magiske støv kan være så subtilt og så fnuglet, at det kun er øvede øjne, der opdager det midt i det praktiske liv med vasketøj og opgaver, der skal løses. Det kræver, at man er villig til at stille sine sanser ind på den magiske dimension, og at man virkelig ønsker at skabe en plads til den i sit liv. Den kommer ikke af sig selv, den skal inviteres. Så jeg tror, det er en god idé at sende invitationer ud og bagefter stille sine sanser ind på at mærke og lytte efter, hvad der så dukker op.

Her er nogle ideer til, hvordan du kan sende invitationer ud og derved gå et uforudsigeligt og opløftende forår i møde:  

Stil dig først spørgsmålene:

Har du sået magiske frø i dit liv?
Har du inviteret magien ind og gjort plads til den?
Hvis dit forår skal være magisk, hvad skal der så til?


For eksempel:

Hvis du ønsker mere magi i forhold til at finde et nyt sted at bo:
Sæt et skilt op på de døre/opgange, du ønsker at komme til at gå indad
Ring til 10 venner og fortæl dem, at du drømmer om at komme til at bo på f.eks. Frederiksberg, og bed dem om at kontakte dem, de kender i området.

Hvis du ønsker mere magi i forhold til at få en kæreste:
Lav en single-mingle-fest. Dan en festkomité og inviter pr. email ud i jeres netværk. Tilmelding kan kun ske som ”twins”. Hvis du er kvinde, skal du tilmelde dig med en singlemand – og omvendt. Gå på netdating. Tænk på det som en mulighed for at mødes med ligesindede og få en snak om singlelivet og livet i særdeleshed – i stedet for, at ”nu skal jeg møde den eneste ene”. Hvem ved, om ham, du møder, er ven med ham, du drømmer om. Vær åben for magi.

Magiske hilsner
Gitte Jørgensen

Gitte Jørgensen er freelancejournalist, forfatter og kursus- og foredragsholder.

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Magi til at få en kæreste, et nyt sted at bo. Læs Gitte Jørgensen på Levlykkeligt.dk