Meditationslærer Svend Trier

Sådan åbner du for Nuets skønhed og livets rigdom

Da jeg blev bedt om at skrive en artikel om ”livets magi” her på Levlykkeligt, var min første tanke:  ”Åh nej”, hvad kan der skrives om dette emne uden at det bliver fortærskede new age klicheer om ”tankens kraft” eller ”tiltrækningens lov”, som vi har hørt om i de seneste 25 år (eller endnu længere tilbage) gennem diverse New Age bøger, workshops m.fl.  

Nu giver jeg mig så alligevel i lag med denne udfordring, selvom jeg ikke umiddelbart ved, hvad jeg kan skrive om emnet, som ikke er blevet sagt tusind gange før. Ikke desto mindree er”livets magi” noget man skal give plads til i sit liv. For mig er denne magi altid til stede, hvis blot jeg har øje for den og åbner mine sanser for den. Men hvis jeg har alt for travlt, hvis jeg hele tiden er på vej et andet sted hen eller mit hoved er fyldt med for megen mental støj og uro, går jeg glip af den magi, som er i selve dette øjeblik.

Jeg kender få forfattere, som har skrevet så smukt om livets magi som Eckhart Tolle – den magi der opstår spontant, når vi er nærværende og opmærksomme, når vi er fuldt til stede i Nuet. Vi behøver ikke at søge efter livets magi i tusind retninger. Alt, hvad vi behøver, er bare at slappe af, være stille og årvågne – og åbne os for den skønhed og rigdom, som selve dette øjeblik rummer. Jeg sidder her, trækker vejret og er i live! Hvilket mirakel! Hvad mere behøver jeg…lige nu?

Jo mere tiden går, desto mere oplever jeg at kunne værdsætte og frydes over de små ting i tilværelsen. Jeg oplever ikke længere den samme jagt efter – eller afhængighed af - nye oplevelser, mere intensitet, dybere mening osv. Jeg kan bedre acceptere og åbne mit hjerte for det, som er lige nu, og netop gennem denne accept eller overgivelse til nuet, begynder jeg at se det ekstraordinære i det ordinære. Lyden af vindens susen i trætoppene, gråspurvenes sang, træet, der står og svajer uden for mit vindue og minder mig om det tidløse, synet af min elskede, der sidder dybt opslugt foran sit lærred og maler osv.

Når vi lever med et åbent hjerte, giver vi os selv lov til at blive berørt af verden, af andre mennesker, af hele eksistensen, og det er som om alting bliver mere transparent. Som om en dybere formløs virkelighed skinner igennem alle former. Vi er ikke længere fuldstændigt fortabt i livets mange udtryksformer, men begynder at opfatte livet selv, den indre levende essens, i alle former og fænomener. Det er næsten som om alting og alle mennesker begynder at lyse op indefra, og vi føler en dyb forbundethed og samhørighed med alt levende.

Dette er for mig livets sande magi!                  

Svend Trier er meditationlærer, og leder af Quantum Seminars der tilbyder kurser og seminarer med nogle af verdens førende kapaciteter.  

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Så sandt - så sandt! At være i nuet, at opleve livet med åbent hjerte, at føle lykke - det handler altsammen om at holde op med at stræbe efter noget andet, større, bedre, vigtigere, mere intenst end det der er lige nu. For mig er det at give slip på denne stræben, denne søgen eller higen, DET er sand fryd og lykke. Venlig Hilsen Joyce When Joy is a Choise - and you've got all your answers www.dialogues.dk
Eckhart Tolle - Nuets skønhed livets rigdom. Læs mere