Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Lær dig selv bedre at kende

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

I dag er vi meget optaget af personlig udviklingog individet. Vi har mere accept og forståelse for mental helse end nogensinde før, og det bidrager til at vi bliver mere interesserede i, at udforske os selv. Der ligger nemlig et voldsomt udviklingspotentiale i os mennesker, som bare venter på at blive udforsket, opdaget og udnyttet. Her kan du læse mere om nogle populære metoder for at lære dig selv bedre at kende. 

Find en indre ro

Formålet for de fleste der vil lære sig selv bedre at kende, er at finde en indre ro. En indre ro kan i stor grad bidrage til, at vi bliver mindre rastløse, mere tålmodige, mindre usikre og ikke mindst, mindre stressede. Det at være stresset er en folkesygdom, og mange er stresset uden selv at vide det. Langvarig stress kan have en række negative effekter på dit helbred, såsom forhøjet blodtryk, fordøjelsesproblemer, problemer med hukommelsen, synsforstyrrelser, en følelse af uro og udmattelse. 

Sygdomme der på sigt kan forårsages af stress, kan i stor grad kobles til livsstil, der er meget skadelige og til og med dødelige på sigt. Det der sker når vi bliver stressede, er at vi får et forhøjet niveau af et stresshormon. Dette hormon sætter vores krop til at præstere sit yderste, men over tid, så kan det føre til at vi simpelthen går tom for kræfter. Du kan tænke på det som en motor der bliver overophedet. 

For at finde en indre ro, er det helt essentielt at du finder ud hvilke faktorer der stresser i dit liv og hvad du kan gøre for at formindske stressfaktorer. Du kan for eksempel finde nyttige værktøj som at meditere eller træne, for at slippe af med stress. Det er en god ide at forsøge at være offline, når du ikke er på arbejde. Lav aktiviteter der du ikke har mulighed for at tænke på andet, som at læse en bog, være sammen med din kæreste/partner i form af sex. Der er faktisk rigtig mange fordele ved at dyrke regelmæssig sex med sin partner:

Det er også en god ide at oparbejde sig en god søvnrutine, så man ikke kommer til at lide af søvnunderskud, i tillæg til stress. Lav en mental checkliste, der du checker af ting i løbet af dagen, så du kan lægge det helt væk når du skal sove. 

Udforsk dine grænser

En anden måde at lære sig selv bedre at kende på, er at udforske sine grænser. Dette kan være meget grænseoverskirdende for mange, fordi vi sjældent lærer at sige fra når vi når vores emotionelle eller fysiske grænser. At udforske grænser i et trygt rum, kan være en sund måde at finde ud af, hvor dine grænser går, og hvordan du kan rykke dem, uden at gå på kompromis med dig selv. Hvis du sidder med en tanke om at udfordre dig selv eller sammen med din partner, kan du besøge scor.dk. Hos scor har man flere muligheder for at møde nye bekendtskaber, både som par men også som single. 

 

 

Relaterede artikler efter områdeLær dig selv bedre at kende