Kvinder! Drop Kampen – vælg kærligheden (til dig selv)

Søndag 8. marts er Kvindernes Internationale Kampdag.

Dagen er relevant, fordi der er mange steder i verden, hvor mænd og kvinder ikke har lige rettigheder. Sådan har det også været i Danmark, men det er det ikke mere. Kampen, som nu skal kæmpes, er på det indre plan hos såvel mænd som kvinder; det er kampen mod mindreværd, den indre jantelov, angsten for at begå fejl og behovet for andres gode mening. 
Det store problem er altså ikke længere, at mænd undertrykker kvinder - men at kvinder undertrykker sig selv.

Mange kvinder er for selvkritiske, for bange for at virke egoistiske, bange for at begå fejl, bange for at være alene og lider af usikkerhed og behagesyge, som hindrer dem i at træde frem i verden.Alle har dette i en eller anden grad - også mænd - og især undertegnede brug for at erfare - "you teach what you need to learn", som man siger.  

I Danmark kan den kvinde, som tager ansvar for den situation hun er i, ikke bekymrer sig om omgivelsernes reaktioner og i det hele taget sætter sine egne basale behov først, ikke undertrykkes. 
De kvinder (og mænd), jeg har kendskab til, som har mødt undertrykkelse (alt fra vold til chikane på arbejdspladsen) har først undertrykt sig selv ved at lade andre overskride deres grænser, gå med på noget, som har kompromitteret deres personlige integritet og de er ofte blevet i en situation - arbejdsmæssigt eller privat - som har været skadende for dem. 

Grunden til, at integriteten er røget, er ofte, at følelsen af at have nok i sit selv og evnen til at vælge det bedste for sig selv er fraværende. Alle mennesker har deres egen historie om, hvorfor, hvis skyld det er og alt det der - men sagen er alligevel, at det ydre afspejler det indre og efter min mening er det her, kræfterne skal lægges - og hvis nogen er i tvivl, så prøv lige at kig her:  

http://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/article1134372.ece http://www.bt.dk/article/20090304/underholdning/90304070/

Og her er så modvægten: http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=lyrics+sisters+are+doing+it+for+themselves&aq=f - det er kendingsmelodien for Inspirationsfesten for Kvinder på lørdag!

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
"Det store problem er altså ikke længere, at mænd undertrykker kvinder - men at kvinder undertrykker sig selv." Rigtig godt set der! Og kanon at du gør os opmærksom på at dette er det grundlæggende problem. Jeg ser frem til at høre flere gode bud på hvad man(d) og kvinde kan gøre ved dette problem. Sisters are doing it for themselves! Love, Tim
hej skrev et langt indlæg det forsvandtærgerligt Kanon godt indlæg- jeg må se at kommentere i morgen kærligs Merete
Måske vi skulle starte med børnene her. Hvis vi lærer vores børn aldrig at lade sig undertrykke, her tænker jeg især på piger, og hvis vi lærer dem at elske sig selv da vil meget nyt se dagens lys for deres og vores fremtid. Det er pudsigt at vi ofte siger at børnene er vores fremtid, set i det lys er det utroligt hvor ofte vi glemmer at tænke på at der ligger et kæmpe potentiale ved at forandre tingenen fra barndommen. Du har helt ret Lone -Dem vi kæmper med er vi i krig med så nye idiologier skal se dagens lys- kærlighed og dialog Merete
Kvinder! Drop Kampen – vælg kærligheden (til dig selv)