Coach og Mentor Helle Laursen

Empati-udmattelse

Blog forfatter

Lad os nuancere empati, så vi kan bruge det bedre og mere effektivt!

I vores iver efter at være faglige og hjælpe vores borgere/beboere/patienter kan det være svært at stoppe op og mærke, hvordan vi selv har det.

Men evnen til at inkludere os selv i mødet med andre er afgørende for, hvordan vi evner at stå i komplekse situationer med andre mennesker. Vores evne til at være empatiske er en forudsætning for at gøre et godt stykke arbejde, når vi arbejder med mennesker – men det, at vi dagligt skal forholde os til andres følelser og dilemmaer – og samtidig skabe tillid og en god relation som forudsætning for arbejdet – er én af de største faktorer for arbejdsrelateret stress eller udbrændthed.

Undersøgelser viser, at vi reagerer fysisk på de følelser og stemninger, vi møder hver dag i en sådan grad, at det kan ses på MR scanninger. Derudover reagerer vores hjerne på samme måde som de mennesker, vi passer, plejer, underviser og hjælper – hvilket vil sige, at hvis vi dagligt passer depressive mennesker, så reagerer vores hjerne på samme måde, som hvis vi selv havde en depression.

Stress og udbrændthed går ud over arbejdsglæden og velværet, hvilket øger sygefraværet og risikoen for ikke at kunne fastholde medarbejdere. Sker dette, er det borgeren eller patienten, der betaler prisen, og det er kollegaerne, der skal løbe hurtigere. En ond cirkel kan altså hurtigt blive skabt!

Så hvad gør du?

Du skal lære at yde selv-medfølelse og egen-omsorg! Deltag på denne dag for at få viden om, hvad selv-medfølelse kan gøre for dig, dit team og i sidste ende borgeren eller patienten. At praktisere selv-medfølelse er en af de vigtigste kilder til fornyet energi og overskud, når du arbejder med mennesker.

Se mere på https://nordic-compassion.dk/empati-udmattelse/

__________________________

Helle Laursen, Coach og Mentor samt grundlægger af Nordic Compassion
Se mere på: https://nordic-compassion.dk

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Undgå Empati-udmattelse