Mindfulness uddannelse Eve Bengta Lorenzen

Kurophold og Mindfulness i Budapest hver november

Blog forfatter

Mindfulness og Kurophold - en uges retreat med selvomsorg i Budapest

Når der gennem længere tid har været stress og pres, har vi brug for omsorg. At modtage omsorg kan få en tilstand til at ændres og organismen til at hele og restituere.

Selvomsorg og omsorg fra andre har en radikal betydning for vort nervesystem og vort velbefindende.

Med baggrund i vort mangeårige arbejde med mennesker med stress, depression, kræft og kroniske smerter, har vi tilrettelagt et helt unikt retreat, hvor alt er sat ind på restitution og udvikling af en varig evne til selvomsorg.

Indre og ydre omsorg

Retreatet foregår på kurhotellet i Budapest, der tilbyder ydre omsorg i form af helende bade, massager, saltgrotter mm. Samtidig trænes den indre omsorg gennem daglige mindfulness øvelser og meditationer. Alt sammen i et tempo og på en måde, hvor alle kan være med. Når man har døjet med stress eller smerter i længere tid, har man brug for kombinationen af omsorg og frihed fra pres og krav.

Mindfulness

Timerne med mindfulness er tilrettelagt så man har god tid til måltiderne og til behandlinger og gåture. Man kan selv bestemme hvornår man vil spise, så man behøver fx ikke stå tidligt op, hvis man har brug for at sove længe.

Mindfulness træningen integrerer selvomsorg og ydre omsorg på en måde hvor du vil føle dig “tanket op” og kan fortsætte i en ny retning derhjemme. Retreatets mindfulness-undervisning og tilgang til arbejdet med fysiske og følelsesmæssige smerter, er den samme som på vort weekend-retreat af sammen navn, som du kan læse mere om her.

Mindfulness-Baseret selvomsorg, som vi også kunne have kaldt kurset, er endnu ikke et kendt begreb herhjemme, men Mindful Self-Compassion, er efterhånden et veletableret begreb i lande som England og USA. Efter en uge med fokus på at aktivere egen evne til radikal accept og selvomsorg, vil du forstå hvorfor.

Du behøver ikke at være i en akut krise for at tage med. De mindfulness-værktøjer og det forøgede velvære som du vil tage med dig hjem fra Budapest vil være en vej til mere robusthed, lethed og glæde, hvor end du befinder dig i livet.

Behandlinger

Du vil ved ankomsten få en konsultation med en læge og derefter få udarbejdet et individuelt program med daglige behandlinger, der er inkluderede i prisen. Behandlingerne er af en høj lægelig kvalitet. Det kan fx være medicinsk massage, undervandsmassage, fysioterapi, magnetterapi, mudderbehandling.

Udover mindfulness-undervisningen og de inkluderede daglige behandlinger, kan der tilkøbes yderligere massage og forskellige wellness behandlinger.

Fra kl 7.00 – 21.30 er der fri adgang til thermal-bade, saunaer, dampbade, fitnesscenter mm.

Desuden fri deltagelse i yoga, pilates og andre former for bevægelse.

Dette betyder at din dag kan tilrettelægges så du kan få lige den støtte du har brug for i form af behandlinger, motion, kost og wellness.

Vandet i de termiske bade kommer fra de underjordiske kilder som har en unik helbredende virkning på kroppens knogler og led. Thermal-badene er virksomme i forhold til spændinger og smerter. Det er dejligt at afslutte dagen i det varme mineralholdige vand.


Kurstedet og de nære omgivelser

Det hyggelige hotel ligger i en stor park med gamle træer og klosterruiner, tæt på byen. Værelserne har tv, elkedel, internet - og badekåbe. Du bor i et dejligt lyst værelse med altan med udsigt til floden Donau. Langs floden er der etableret en 5 km lang stødabsorberende løbebane.

Stedet har endvidere mange små solkroge hvor man kan få serveret kaffe og fristende ungarske kager.

Personalet på stedet er meget venlige og servicemindede. Hvad end man har brug for en særlig madras, te, eller andet, står de uden for døren fem minutter efter man har ringet.

Måltiderne er i form af buffeter så du kan vælge hvad du vil spise og hvornår du vil spise. Fx er der morgenmad kl. 7-11 og middag kl. 18-23.

Kort sagt er der sørget for de bedst mulige ydre rammer for at du kan slappe af og komme til kræfter. Samtidigt er der indlagt et undervisningsprogram, der gør dig istand til at integrere omsorgen på et dybere plan samt udvikle din evne til at håndtere stress og genfinde balance.

Mere om Mindfulness-undervisningen

Der vil være 3 ½ times daglig mindfulness-undervisning, grundlæggende rettet imod at bringe mere robusthed, lethed og glæde ind i hverdagen, samt styrke vor evne til at håndtere krise, stress, sygdom og smerte.

Undervisningen er baseret på MBSR, Mindfulness Baseret  Stress Reduktion, videreudviklet på baggrund af vore erfaringer bl.a. fra omfattende forskning på Rigshospitalets Tværfaglige Smertecenter.

Undervisningens form og indhold lægger sig op ad undervisningen på vort weekend-retreat, som du kan læse mere om her.

Jeg har oplevet hvordan jeg har kunnet komme ud af en meget svær tilstand. 

Det har været en helt fantastisk oplevelse – langt ud over hvad jeg kunne ønske. Af hjertet tak.

Karin Nielsen, Hjørring

 

"I de 5 år jeg har levet med kroniske smerter er det første gang jeg har fundet noget virkelig værdifuldt, som kan hjælpe mig.

Kurset har gjort mig istand til at være i kontakt med både min krop, tanker og mine følelser.
Mine kroniske smerter, har ofte skabt frustration og håbløshed, men kurset har givet mig værktøjer og indsigt, som vil kunne hjælpe til at håndtere smerterne fremadrettet.

 

Det gælder både i forhold til den konkrete smerteoplevelse samt de udfordringer, der kan være i at leve et liv med kroniske smerter.
Det har givet mig en tillid til at jeg har ressourcerne inde i mig selv til at klare denne udfordring og derfor ikke febrilsk behøver at lede efter nogen eller noget omkring mig for at få hjælp."

Anja, nov. 2017

 

Hvem kan deltage

Private, samt sundhedsfaglige personer med interesse i mindfulness som et fundamentalt livsforandrende værktøj, samt i at arbejde indgående med muligheden for at møde smerte og lidelse med en mere vidtfavnende form for accept.

I november vælger du mellem 8 eller 10 dage, Kbh/Billund: kurophold pakke 1, 2 eller 3, se mere her

Tilmelding via mail til: kontakt@mindfullife.dk

Læs mere og se priser og datoer her: http://mindfullife.dk/mindfulness-retreat/mindfulness-og-kurophold/ 

Teknisk arrangør, medlem af Rejsegarantifonden, registreringsnummer 1743.
For yderligere betingelser læs her.

Underviser: Eve Bengta Lorenzen

Som forberedelse til retreatet kan vi anbefale at læse Eve’s bog “Fra Krise til Kærlighed” og arbejde med den medfølgende CD.

__________________________

Eve Bengta Lorenzen,
Mindfulness underviser og certificeret mindfulness instruktør
Se mere på www.mindfullife.dk

 

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Kurophold med Mindfulness Budapest hver november. Læs mere