Krop, Energi, Solar PLexus - Retreat på Samsø, d. 5.-7. april 2019

05/04/2019 - 13:00

VELKOMMEN

På dette retreat vil vi fordybe kontakten med tre områder: kroppen, energi-systemet i kroppen, og solar plexus. Formålet med at arbejde med disse områder er at forøge kontakten til sig selv og sin essens. Vi vil starte alle dagene med krops-arbejde, primært i form af klassisk hatha yoga. Derudover vil vi arbejde med energi-øvelser, der løsner og åbner energi-systemet. Og endelig vil vi arbejde med solar plexus, for også at løsne dette område, som er så uløseligt forbundet med, at vi føler os tilpas i verden og vores liv. Både krops-arbejdet, arbejdet med energi-system og solar plexus er enkelt. Dvs. alle kan være med, uanset forudgående erfaringer.

YDERLIGERE INFO
Vi er heldige, at vi i vesten aldrig har haft større adgang til de østlige praksis-former. Heriblandt er yoga og mindfulness de mest udbredte. Men. Der er et område, som ikke bliver dækket optimalt af disse to praksis-former. Dette område er det energetiske. Mindfulness er primært et arbejde med opmærksomhed og åndedræt. Yogaen er primært en praksis-form for den fysiske krop. Og herindimellem ligger kroppens-energi-system. Energi-systemet er det, der forbinder den fysiske krop og sindet. Mennesker kan derfor sagtens have relativt sunde og afspændte kroppe, men et meget blokeret og lukket energi-system. På retreatet benytter vi os også af både yoga og mindfulness. Men vi kobler så energi-arbejdet på. Vores egne erfaringer er, at der sker noget helt nyt, når det energetiske tages med. På en måde er det en slags tredje ben i praksis, som er absolut lige så vigtigt som yoga og mindfulness. Gamle blokeringer i energi-systemet løsnes, og det skaber velvære og en bedre kontakt med den, man egentligt er. Med andre ord bliver det nemmere at være sig selv. Hvilket skaber både ro og glæde. Solar plexus er chakraet for angst og kærlighed, den personlige kontakt og beskyttelse. Vi vil således åbne en dør til dette chakras fantastiske, men ofte oversete potentialer. Et af disse potentialer handler i allerhøjeste grad om, at man på sigt får skabt det liv og den plads i verden, som man inderst ønsker. Denne proces er solar plexus en af de absolutte hovedmotorer i.

BAGGRUND
Baggrunden for denne praksis er den undervisning, den irske spirituelle lærer og healer Bob Moore (1928-2009) har givet. Vi – Louise og Simon – har fået arbejdet gennem Helen Gamborg, der har videreført Bob Moores arbejde.

OM UNDERVISERNE – SIMON VITTUS JASPER HANSEN OG LOUISE CRANDAL
Simon, som er hovedunderviser på dette retreat, underviser i yoga og meditation. På retreats, faste ugentlige hold og workshops. Han er uddannet hatha yogalærer i Thailand og Danmark. Simon er bosiddende ved Vækstcenteret i Nørre Snede, og lever et liv med meditation og spirituel praksis som omdrejningspunkt. Han er desuden uddannet cand.mag. i filosofi og kommunikation med speciale i forskning i meditation og mindfulness, certificeret psykoterapeut, og MBSR-mindfulness-instruktør fra Århus Universitet. Se mere på simonvjhansen.dk/

Louise, som er medunderviser på dette retreat, underviser i energiarbejde og meditation. Louise har de sidste syv år undervist i meditation/mindfulness, energiarbejde og personlig udvikling samt faciliteret sokratiske dialoggrupper for unge og voksne. Hun er cand.mag. i Journalistik og Filosofi og Videnskabsteori samt dobbelt verdensmester i paragliding. Hun har mediteret dagligt de sidste 13 år og beskæftiget sig intensivt med bevidsthed, meditation, eksistens og natur. Louise er tilknyttet Vækstcenteret i Nørre Snede, hvor hun har fulgt Helen Gamborgs undervisning og deltaget i meditationstræning hos Jes Bertelsen.

PROGRAM
Fredag
10:30-12:00 Ankomst til Mellem-rummet. Indlogering med kaffe, the og frugt.
12:00 Frokost
PAUSE
13:00-19:00 Undervisning og praksis (inkl. lang pause)
19:00 Aftensmad
20-20:30/21 Aftenundervisning

Lørdag
8-12:00 Morgen-formiddags session med yoga og meditation (inkl. lang pause)
12:00 Frokost
PAUSE
15-18 Undervisning og praksis
18 Aftensmad
20-20:30/21 Aftenundervisning

Søndag
8-12:00 Morgen-formiddags session med yoga og meditation (inkl. lang pause)
12-13 Afrejse fra Mellem Rummet

PRIS
Deleværelse: 3.450 kr (store, lyse deleværelser, hvor man deler rum med 1, 2 eller 3 andre, afhængigt af deltagerantal)
Dobbeltværelse: 3.950 kr (begrænset antal)
Enkeltværelse: 4.150 kr (begrænset antal)
Early bird: Rabat på 400, ved tilmelding inden d. 5. februar
Prisen inkluderer: indkvartering og logi, daglig yoga og meditation, økologiske, vegetariske måltider, fri frugt, snacks, kaffe og the. Mulighed for at låne yogaudstyr. Sengelinned og håndklæder.
Begrænset antal pladser.
Prisen er eksklusiv transport.

FÆRGETIDER (HUSK AT BOOKE I GOD TID)
Retreatet løber fra fredag d. 5. april-søndag d. 7. april. Retreatet starter fredag kl. 12 med frokost. Og slutter søndag kl. 12. Start- og sluttidspunktet passer med færgerne fra både Kalundborg og Hou.
Sejler man fra Hou Havn i Jylland, skal man bestille billetter (http://www.tilsamsoe.dk/) til den færge, der afgår fredag kl. 9:30, med ankomst i Sælvig Havn på Samsø kl. 10:30. Og retur-færge skal bestilles til søndag kl. 13.15. Mellem-rummet, hvor retreatet afholdes, ligger 5 km fra Sælvig Havn.
Sejler man fra Kallundborg skal man bestille billetter (https://www.samsoelinjen.dk/fartplan/) til den færge, der afgår fra Kallundborg kl. 8.50, med ankomst i Ballen Havn på Samsø kl. 10.20. Retur-færgen skal bestilles til søndag kl. 14.05. Ballen Havn ligger 8 km fra Mellem-Rummet.

TILMELDING
Send en mail til: simonvjh@gmail.com
Husk at oplyse dit fulde navn og telefonnummer og om du evt. ønsker dobbelt, enkeltværelse eller deleværelse.
Din tilmelding er gældende ved betaling af depositum på 1.500 kr til:
Reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank)
Husk at skrive dit navn og tekst “Retreat” ved overførslen.
Restbetaling senest 10 dage før retreat start
Din tilmelding er bindende fra betalingstidspunktet. Bliver du forhindret i at deltage, kan du frit overdrage pladsen til en anden – husk at give besked i sådan et tilfælde.
AFBUD
I tilfælde af afbud indtil senest 14 dage før retreat start tilbagebetales det indbetalte beløb minus et afbestillingsgebyr på 1.500 kr. Pladsen kan evt. overdrages til en anden person.
Ved afbud senere end 14 dage før retreatstart, refunderes det indbetalte beløb ikke.
AFLYSNING
Måtte det uventede ske, at retreatet aflyses af arrangør tilbagebetales det fulde indbetalte beløb.
Der tages forbehold for fejl og ændringer.
SPØRGSMÅL
Har du spørgsmål til underviser kan du kontakte Simon på: simonvjh@gmail.com

__________________________

Simon Vittus Jasper Hansen.
Cert. Hatha Yoga Lærer. Cert. Psykoterapeut.
Cand.mag. i Filosofi & Kommunikation. Underviser i meditation, på retreats og i mindfulness.
http://simonvjhansen.dk
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Retreat, energi, solar plexus, krop, yoga