Krig og fred - den ydre verden er en afspejling af den indre

Der er så mange krige derude. Og de fleste af os ryster på hovedet og kan ikke forstå, hvorfor folk kan finde på dit og dat. Men hver og en glemmer vi den krig, der foregår i vort indre. Eller den krig, der udspiller sig mellem os og vore nærmeste. Når vi skændes med manden, med børnene, eller vi bliver sure på den kommunale sekretær, der ikke taler pænt til os... Krige er uoverensstemmelser og manglende accept - i stor og lille skala. En manglende forståelse for hinanden og et ønske om, at alle skal overgive sig til at have den samme mening. Det handler om den tilpassede dels angst for at dø. Eller at føle skyld og skam. 

Det ydre er en afspejling af det indre
Vi kan være sikre på, at alt det, der foregår i den ydre verden, er der, fordi det også eksisterer inden i os. Måske kender du nogen, der hidser sig op over, at andre folk ikke opfører sig ordentligt, eller måske er du det menneske, der står tilbage med et blødende hjerte, når du ser de ting, der sker rundt omkring i verden. Et godt spørgsmål at stille sig selv, når vi møder noget, vi ikke kan lide, kan være, hvor i vort indre, dette også eksisterer i os, og hvad vi kan bruge det til.

Krige er tilpassede væsener, der kæmper med hinanden
Vi kan være sikre på, at alle de krige, der foregår rundt omkring i verden, er tilpassede personligheder, der kæmper med hinanden. Tilpassede væsener, der ønsker, at alle skal "tro" på det samme, og at det hele er et spørgsmål om liv. Hvis vi var i stand til at lukke mere sjæl ind, ville verden se anderledes ud. At blot ét menneske vælger at komme sig selv i "hu", vil gøre en større forskel for verdensfreden.

Vi lukker øjnene
Vi har alle en tendens til at lukke øjnene for alt det, der foregår omkring os, og sjældent vil vi vedkende os noget som helst. Men nogen af os må i gang med at åbne øjnene og forstå, at når én har et problem, så har vi alle et problem. Og nej, ikke alle er i stand til at hjælpe andre, men det handler i virkeligheden blot om at hjælpe sig selv. Og selv dette kan være svært. Men som vi alle ved, kan vi jo ikke ikke hjælpe andre, før vi har hjulpet os selv. Så det vigtige sted er at starte med os selv. At blive mere opmærksom og bevidst omkring sig selv. Nogen af os er endda så heldige, at Gud en dag kommer og fjerner vor hænder fra de øjne, vi ellers troede var blinde...

Kærlighed
Der er så meget kærlighed derude, og der er så mange smukke øjeblikke. Men sjældent ser vi det, fordi den tilpassede del af os ustandseligt flygter fra dette øjeblik. Den tilpassede del befinder sig i fortiden og fremtiden, og angsten for at træde ind i dette øjeblik og tage livet ind, som det er, er så stor... Det eneste tidspunkt, vi kan mødes på magisk vis, og miraklerne kan ske, er, når vi er i stand til at være til stede i nuet. Uden at dømme, uden at analysere eller kategorisere, men at være med livet som det er. Med en accept af os selv og alle andre. Har du nogensinde kigget på en smuk blomst i vejkanten eller givet det store smukke træ en krammer?

Husk: En kriger er ikke nødvendigvis en, der ønsker at slå ihjel...Og en fredsmægler er ikke nødvendigvis en, der ønsker fred...

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Krig og fred - en afspejling af den indre verden. Læs mere