Intuitiv mentor Eva Gøttrup

Kreativitet – Udfold dit potentiale

Blog forfatter

Jeg ser kreativitet som en del af vores grundlæggende evne til at udtrykke os og til at bearbejde og omforme vores indtryk til en anden form. Det handler om at skabe forandring og nye veje.

Når vi udfolder vores kreativitet, skaber vi. Når vi føler, at vi selv skaber og medvirker til at skabe indholdet i vores liv så vi udfolder vores potentiale, kommer vi tæt på en følelse af lykke. Det er den tilstand, som mange kalder flow.

Der findes en myte om, at kreativitet kun er for en lille, udvalgt skare, der er født med særlige evner. Og ja, det er kun en myte. Alle er født med evner for kreativitet. At være kreativ og at bruge sin kreativitet er en indstilling til livet.

Den kan bruges både i hverdagen og til fest. På arbejdet og i alle de andre aktiviteter, man laver alene og sammen med andre. Det vigtigste er, at bringe sin kreativitet i spil og holde den i form.

Selvfølgelig er nogle mennesker født med en større sensibilitet og evne til kreativ tænkning end andre, men det er ikke det samme som, at kreativitet ikke kan læres eller genlæres – hvis vi tager udgangspunkt i, at vi alle var gode til at tænke kreativt i 6-års-alderen.
Det falder nogen nemmere end andre, men alle kan udfolde deres evne til at tænke og handle kreativt.

Men selvom kreativiteten er en medfødt evne, kan det jo godt være at du har glemt at bruge den i rigtig lang tid. At du egentlig gerne ville udfolde din kreativitet, men ikke får det gjort.

 

Brug din kreativitet

Brug din kreativitet og udfold dit potentiale
Karen Toftegaard og jeg har skrevet bogen Brug din kreativitet og udfold dit potentiale til dig, der vil have mere kreativitet og større livsglæde.

Bogen tager dig igennem en kreativ udviklingsproces. Brug din kreativitet og udfold dit potentiale er bygget op med en blanding af råd og teori, cases, interviews og en masse øvelser. 

Du vil du blive skarp på, hvor du står lige nu med hensyn til din kreativitet. Du får hjælp til at definere dine kreative mål. Du får svar på, hvad der holder dig tilbage fra at udleve dine drømme og du får motivation og vejledning til, hvordan du udfolder dit kreative potentiale.

Du vil få hjælp og vejledning til at håndtere modstand, uanset om den kommer fra dig selv eller andre og til at stole på og holde fast i din egen kreativitet også i samarbejde med andre og i større kreative processer. Du får råd om, hvordan du evaluerer og både giver og får den bedst mulige feedback, så både du og andre lærer og vokser af processen.

Du lærer hvordan du kan holde din kreativitet i god form, så du altid kan finde ind til din kreativitet– også på den lange bane.

Lyder det som noget for dig, kan du hente et gratis kapitel fra

Brug din kreativitet og udfold dit potentiale her:


Men hvad ved hun egentlig om kreativitet? Kunne du spørge
Jeg har en baggrund som grafisk designer, scenograf og billedkunstner. Jeg er i dag kreativ coach med eget firma og arbejder med at hjælpe mennesker med at finde ind til deres passion og udleve deres potentiale.


Kreativitet er i min optik lige så vigtigt som et godt kærlighedsliv og et godt helbred. Hvis vi underkender vores eget potentiale, bliver vi nemt utilfredse og uforløste. Jeg har gang på gang set at mennesker får en langt mere direkte kontakt til deres kreativitet, når de får fjernet deres begrænsende overbevisninger og kommer i kontakt med deres sande potentiale. Så vælter kreativiteten frem.


Uanset om du egentlig tænker på dig selv som kreativ, vil du mærke og lære at udfolde med din kreativitet, når læser bogen Brug din kreativitet og udfold dit potentiale eller du følger en af vores workshops eller et coachingforløb hos mig.

 

Sådan arbejder jeg
Jeg bruger både værktøjer fra den coachingverdenen, som målsætning, forhindringer, motivation og at bryde mønstre, men kombinerer dem med værktøjer fra den kreative idéudviklings værktøjskasse, som collager, mindmapping, brainstorming, at tænke ud af boksen og meget andet.


Jeg har arbejdet med kreativitet på den ene eller anden måde, siden jeg var helt ung. Dengang gik jeg på Holbæk Kunsthøjskole. Siden har kreativitet altid været et bærende element for alt, hvad jeg har arbejdet med og min måde at tænke på, og det er en del år siden.


I 10 år har jeg arbejdet som Art Director og grafiker i reklamebranchen, og har lavet konceptudvikling og grafiske løsninger for mærkevarevirksomheder som Kelloggs, Malaco, Hasbroe og Colgate.


Før det har jeg arbejdet 6 år i filmbranchen som scenograf, på en perlerække af spillefilm og TV-serier. Jeg har været med på projekter som Breaking the Waves, Klinkevalsen, Juliane, Kærlighed ved første hik og Krummernes Jul og mange andre film og serier.


Jeg har desuden lavet indretningsopgaver, stylet TV-værter, skrevet artikler og malet billeder og kan nu også kalde mig forfatter.


Jeg er uddannet fra Danmarks Designskole, først på beklædning og siden på scenografi.


Jeg har desuden for sjov skyld arbejdet med teater, spillet guitar og danset flamenco.


Kreativitet handler for mig også om at være innovativ og at se problemer som udfordringer, der er til for at finde løsninger på.

 

__________________________

Eva Gøttrup, Intuitiv mentor, spirituel terapeut, Thetahealer, refleksterapeut
Se mere: http://www.evagottrup.dk/

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Kreativitet – Udfold dit potentiale