Klimaforandring og lykke kan gå hånd i hånd

Jeg får ofte spørgsmålet om hvordan jeg undgår at blive deprimeret, når jeg arbejder så meget med klimaforandringer.

Sandt er det da, at hele tankegodset omkring klimaet kan synes dystopisk, indtil man begynder at tænke lidt efter. For spørgsmålet er netop, om vores nuværende livsform giver lykke og gør os mere tilfredse.

Det er ikke fordi jeg skal male et skønmaleri for fremtiden, men hvis vi ser på den grønne omstilling og de perspektiver, der findes her, så tegner fremtiden lys. 

Vi kommer af med alle de forurenende biler og tung trafik. Byerne omdannes til grønne oaser, hvor al færdsel enten er ved egen kraft eller ved hjælp af el. Luften bliver renere og naturen får lov til at leve på dens egen præmisser.

Via højhastighedsinternet kan vi undgå at møde på arbejde hver dag, og når vi skal afsted for at møde mennesker fysisk, er vejene ikke overfyldte med stressede bilister.

Vores madvarer er sundere og kommer dels fra bæredygtige landbrug, dels fra vertikale landbrug i byerne. Fly og skibe fungerer ved technofuel, der er co2-neutralt.

Lyder ovenstående fantasifuldt? Måske, men sandheden er at alle elementerne sådan set eksisterer i dag og hvis ikke de gør, er de under udvikling. 

Der hvor skoen trykker er beslutningen om at gøre det - sætte gang i omstillingen - og her venter vi på beslutningstagerne.

Bliver det dyrt? Alt er relativt, men det er ikke gratis - selv om politikerne gerne vil bilde os ind, at det ikke koster noget. I runde tal vil en ændring til 100% vedvarende energi koste i omegnen af en flad tier pr mand pr dag.

Og en ting er sikkert: Det bliver kun dyrere hvis vi venter.

Bæredygtige hilsner
Jesper Theilgaard 

__________________________

Jesper Theilgaard, Klimaformidler
Læs mere her: https://klimaformidling.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Klimaforandring og lykke kan gå hånd i hånd. Læs hvordan