Klangoplevelser ved Anne Viese

Hvorfor er det, at klangbad er så afstressende?

Klangbad er en populær klangoplevelse

Klangbad er en oplevelse af en særlig afstressende virkning. Klangbad er et lydbad, der opstår på baggrund af toner, der spilles op. Når klangskålenes toner vibrerer og skaber samklange, vil du som deltager opleve at der ikke går lang tid før krop og sind afslappes og afspændes. Nervesystemet falder med andre ord til ro. 


Hvorfor er det, at klangbad er så afstressende?

Når klangenes frekvenser spiller og bader dig i (sam)klange, vil nervesystemet have lettere ved at falde til ro. Stress er fravær af indre ro og nærvær. Jo mere stress jo mere uro. Jo mere stress jo længere væk fra dig selv kommer du. 

Når du er kommet så langt væk fra dig selv, at du ikke kan finde hjem, mærke dig selv eller være nærværende, er det fordi du lever dit liv i overhalingsbanen. Det er ikke din fod, der har sat sig fast på speederen, men dit hoved! Mens du drøner derudaf, ser du knapt nok noget af det, du passerer i farten. Dine nærmeste halser efter dig og du hører knapt nok deres ord, når de siger til dig, at du må finde bremsen. 

Klangbadet er din bremse!

Men klangbad er sjældent noget, du vælger at bruge din tid på, når du er stresset. For det har du da ikke tid til. Når dit hoved er speederen flagrer din krop løst derefter.

Når stress overskygger alt, ænser du ikke din krop. Du mærker ikke din krop for din bevidsthed har du flyttet op på øverste etage. Ja i virkeligheden har du sat bevidstheden på autoremote knappen. Når du ikke er bevidst i det, du foretager dig, er du heller ikke nærværende. Du glemmer garanteret de vigtige detaljer og ræser videre i dit liv. 

Det er farten, der gør sig gældende, når du er fanget i stresss spiralen. Du bliver fartblind - du ænser ikke at du blot får mere og mere fart på og bliver mere og mere imellem hænderne. Du arbejder for 3 personer. På samme tid! Du gør dig selv en bjørnetjeneste.

På den måde gør du dig uundværlig. Og på den måde undgår du at mærke dig selv. Når du ikke kan mærke dig selv og dine egne behov, kan du heller ikke mærke andres...

Men har du været stresset (og udbrændt) meget længe vil et enkeltstående klangbad helt sikkert ikke fjerne din stress, uro og din fartblindhed. Her skal du købe hele pakken eller i det mindste reservere tid i kalenderen til at opleve et klangbad mindst een gang om måneden. Gerne flere uden det bliver en ny form for flugt.

Klangbad kan være en god begyndelse og en mulighed for dig at begynde på en frisk. Men en jeg vil vove at påstå, at du bør vælge et klangbad af kortere varighed, hvis du er hårdt ramt af stress. For du vil garanteret føle dig fanget i klangenes beroligende og stilhedskabende frekvenser. Når du føler dig fanget oplever du en følelse af klaustrofobi. Du kan med andre ord "med livet i overhalingsbanen ikke bare lige slappe af..." og slet ikke i 3 timer, som mine populære klangbad oftest varer.  

Du må derfor erkende, at du "kun har tid" til 60-90 minutter. Men at det så skal være noget du kan fortsætte med enten at gå til på et lille hold eller at gå til som en individuel behandling, hvor du blot ligger og tager imod. Du skal intet foretage dig. Til klangbad skal du blot modtage. Klangbad er dit frirum, dit Helle, hvor du hverken skal præstere eller sørge for andre end dig selv. Ja jeg ved hvor frustrerende dét kan være, hvis du er stresset og ikke kan geare ned. Men tillad dig at tage alene til et klangbad, så du kan koncentrerer dig om at være.  

Har du udviklet angst og frygt og efterfølgende stress eller PTSD, anbefaler jeg dig sommetider at tage din bedste veninde med dig til klangbad. Her ligger I ved siden af hinanden og bliver badet i klange fra forskellige vinkler. Jeg guider som oftest en bevidsthedsøvelse, så det ikke er tankemylderet, der får dig på afveje under Klangbadet.

Her kan jeg helt klart anbefale dig at booke tid til mindst 3 x klangbad, hvor du ligger og bliver badet i klange alene eller sammen med en god veninde, som du er tryg i samværet med. Oftest vil klangbad hele natten være en god oplevelse for dig. 

Det er når bevidstheden glemmer tanken om kontrol, tid og sted, at du får fornemmelsen af at Klangbadet, gør dig så afslappet og rolig. Du kommer ned i kroppen, finder hjem og sanser dine muskler, led og lemmer. Oftest vil du opleve, at angsten eller frygten ligesom har sat sig fast på bestemte kropsområder, hvilket forhindrer dig i at trække vejret normalt. Eller at ligge ned udenad få ondt i hoften, ryggen, nakken eller maven. 

På en måde kan man sige, at klangenes beroligende frekvenser giver dig mulighed for at slippe tankernes uafbrudte strøm, så du får mulighed for at bringe bevidstheden og nærværet ned i kroppen på en sådan måde, at du kan være i kroppen uden at blive bange. Når du bringer bevidstheden ned i kroppen, vil klangenes frekvenser "opsuge" og frigøre uforløste følelser, chok og traumer så du bliver i stand til at leve det liv, du ønsker. 

 

Fakta om Anne Viese

 • Bosiddende i Odense
 • Stjernetegn; Jomfru
 • Født i 1976
 • Mor til Lukas 
 • Indehaver af Klang-oplevelser.dk
 • Uddannet billedkunstner, stresscoach og healer
 • Autodidakt chakra -og auralæser 

Læs gerne mine øvrige blogindlæg

__________________________

Klangoplevelser ved Anne Viese
www.klang-oplevelser.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

 • Google
 • Facebook
 • linkedin
 • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Klangbad - Hvorfor er det så afstressende? Læs mere