Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Kan man få en MR scanning uden henvisning?

Dette indhold er sponsoreret

Nogle ondartede kræftknuder bliver desværre opdaget så sent, at kræften ikke kan behandles. Går du og bekymrer dig om kræft, måske fordi du er genetisk prædisponeret for det eller har en mistanke om, at du måske har en kræftknude, så kan det være en stor lettelse at få scannet kroppens indre. Du kan sagtens få foretaget en MR scanning uden henvisning, hvis du besøger en privat lægeklinik. Skulle scanningen vise, at du har en ondartet kræftknude et sted i kroppen, så er dine muligheder for at få behandling og blive helbredt bedre, des tidligere kræften er blevet opdaget. Det kan du læse mere om nedenfor, hvor du også kan blive klogere på, hvordan en MR scanning foregår, og hvad man kan se på scanningen.

Hvordan foregår en MR scanning? 

En MR scanning er en scanning af hele eller dele af kroppens indre, der foregår ved hjælp af magnetisk resonans. Den er uden bivirkninger og gener, fordi der ikke bruges stråling eller radioaktive sporstoffer. Scanningen gør ikke ondt at få foretaget, man kan faktisk slet ikke mærke den. Man kan dog ofte høre lyde fra maskinen, mens man ligger inde i den. Derfor er det også en god idé at have et høreværn på under scanningen. Nogle vil desuden opleve en klaustrofobisk følelse, mens de ligger i maskinen. En MR scanner er i virkeligheden en stor cylinderformet magnet, som man bliver kørt ind i, mens man ligger på ryggen. Den del af kroppen, som skal scannes, skal ligge i midten af scanneren. Det er vigtigt at ligge stille under scanningen, for så bliver billederne af kroppen bedst. Hvor lang tid, scanningen tager, varierer meget og er afhængigt af, hvor meget af kroppen, der skal scannes.

Hvad kan man se på en MR scanning? 

En MR scanning giver deltaljerede øjebliksbilleder af kroppens organsystem, der kan vise forandringer i kroppens væv. I mange organer vil man ved hjælp af en MR scanning kunne se kræftknuder, der er helt ned til 3 - 4 mm i størrelsen. MR scanninger er optimale til at undersøge forandringer i blandt andet hjernen, livmoderen, prostata, blæren og leveren. Du kan få foretaget MR scanninger af hele kroppen uden henvisning hos en privat lægeklinik, men du vil også kunne nøjes med at få scannet en enkelt region af kroppen, for eksempel hovedet eller maven. Desuden vil du også kunne få foretaget en gynækologisk MR scanning eller en scanning af prostata. 

Relaterede artikler efter områdeKan man få en MR scanning uden henvisning?