Psykoterapeut Østerbro København

Blog forfatter

Psykoterapi virker. Når jeg som terapeut er fuldt til stede for dig som klient. Og når du er motiveret. Mennesker kommer ofte i terapi med problematikker, der er opstået via dårlig kontakt, en følelse af at være forladt tidligt og udeblevet omsorg. De sår skal heles i kontakt. Udvikling sker under kontakt.

Det vigtige instrument
Som psykoterapeut er jeg selv mit eget vigtigste værktøj, nemlig "Psykoterapeutens Stradivarius" som beskrevet af den amerikanske psykiater Irvin Yalom.

Jeg spiller på mange strenge. Trygheden øges i takt med, at jeg er autentisk, jeg kan være i mig selv og på samme tid være i kontakt med dig. Jeg er en væg, du som klient kan udspille dine temaer opad, og på den måde kan du mærke, at det letter indeni.

Kærlighed i terapien
Min Stradivarius' navn er Agape. Et oldgræsk ord for guddommelig kærlighed. Agape er den kærlighed, der er til stede i psykoterapien. Her er der tale om næstekærligheden. Kærlighed til mennesker. Kærlighed til Gud/Universet. Kærlighed til Verden. Her tager terapien sit udgangspunkt. Den er forskellig fra den kærlighed, den Eros, vi nærer til vores partner, den erotiske og romantiske kærlighed, og Filia, som vi nærer til børn, familie og venner.
Store behov for mennesket er at blive set og elsket.
Denne kærlighed - strøm, livsenergi og livsgnist - er mit udgangspunkt som terapeut og kommer dig til del. 
 
Metoderne
En anden, mere konkret værktøjskasse i terapirummet er kropsterapi og choktraumeterapi. Men grejet kommer ikke i brug i hvilken som helst terapitime. Hver klient har brug for sin terapi. Vi behøver ikke alle det samme. Jeg forklarer, hvad jeg tænker på at gøre, og sikrer mig, at du som klient er indforstået, tager hensyn til dine grænser. Jeg sanser i min krop, i kontakten og spejlingen med dig, hvad netop du har brug for.

At tage vare på sig selv som terapeut
Mit dyrebare instrument skal vedligeholdes jævnligt. Jeg pudser, stemmer og håndterer det på forsigtig vis. Sørger for supervision, ajourføring af stoffet og deltagelse i egenterapi. Jeg går i efteruddannelse og deltager i kollegial sparring. Således holder jeg mit fine instrument intakt. Så du og jeg kan nyde og drage nytte af den musik, der kommer fra min Stradivarius.

__________________________

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Psykoterapeut Østerbro København. Vælg den rette terapeut her