Julemaden spolerer julefreden

I virkeligheden er det den ekstra store mængde slik og søde sager, fed julemad og alkohol, du indtager, som giver dig en kort lunte og spolerer julefreden. Ikke stress og jag over julegaveindkøb, udsigten til 3-dages besøg af svigermekanikken osv.

Det værste er såmænd ikke de ekstra kilo de mange kalorier måtte forårsage. Det værste er at sukker, fedt og alkohol sætter fordøjelsessystemet og specielt lever og galdeblære på overarbejde. Og selvom leveren er god til at multitaske, så kan den ikke helt følge med til de traditionelle julemåltider.

Men hvad har lever og galdeblære det med dit humør og julefreden at gøre?

Krop og psyke hænger sammen, og påvirker hinanden i både den ene og anden retning. Hvis du ikke får afløb for dine tanker og følelser, bliver de arkiveret forskellige steder i kroppen. Lever og galdeblære er sæde for vrede, raseri, had, bitterhed, stædighed, fordømmelse og stolthed, er derfor er det måske ikke så overraskende at julen udover glæde og kærlighed, også byder på vrede, frustration og manglende tålmodighed, når lever og galdeblære ikke kan følge med i vores fede juletraditioner.

Derfor hold igen med de søde, fede og våde varer, og red både julefreden og den slanke linje.

God Jul!

Brit Mølgaard
Green Heart

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Julemaden spolerer julefreden