Julefrokoster og jalousi

Julefrokoster og jalousi

Der her jo tiden for julefrokoster og for nogle parforhold kan det være et problem, hvis den ene part er usikker på den anden. Årsagerne til denne jalousi kan være forskellige, måske har der været utroskab i et tidligere forhold, måske stoler man ikke på kæresten, det kan være på grund af lavt selvværd eller noget helt andet.

Det første du kan gøre at se på dit forhold, har I det godt sammen? Dyrker I sex? Eller er forholdet ved at brænde ud? Det er måske en rigtig god tid til at mærke efter inden i dig selv om hvad du ønsker, måske er det dig som har lyst til lidt uforpligtende sex. Hvis du kommer frem til at du elsker din kæreste og du har lyst til at blive sammen med ham. Så har du flere muligheder:


1. Se på hvordan du er i forholdet… er du sød og kærlig eller er du irriterende og irettesættende? Og her er du nødt til at være ærlig, forstil dig hvordan du vil se på dig selv hvis du var din kæreste…. Hvis du kommer frem til at du måske har forsømt forholdet lidt her på det sidste så er det tiden til at rette op på det.

2. Har du brugt sex i ”byttehandel”? Nogle gange kommer kvinder til at bruge sex som en ”handelsvare” Hvis du gør det her for mig…. kan vi godt have sex, hvis du ikke gør det, får du ingen sex. Det er en rigtig uheldig vej at gå ind på, for det gør at vi med tiden mister lysten til sex, i underbevidstheden føler vi os som prostitueret og det tager vi afstand fra. Sex skulle gerne være en nydelse både for hende og ham. Og hvis lysten er forsvundet er det vigtigt at undersøge hvorfor og tale om det.

3. Sørg for at der er meget tid til, at I kan dyrke hinanden seksuelt her op til jul.

4. Hvis du føler dig usikker med hensyn til din kærestes julefrokost, kan du se på om der overhoved er nogen grund til, at du føler dig usikker. Jalousi er ofte kun tanker, der får lov til at køre op i spids. Hvis du har en kæreste, der elsker dig og aldrig har været dig utro, ligger problemet sikkert kun hos dig og så det også dig, som må løse problemet, måske er det nok at snakke med en god veninde.


En god ide vil være at fortælle din kæreste om din utryghed, men være meget opmærksom på hvordan du gør det, for der er intet som ubegrundet jalousi, der kan ødelægge et forhold. Når du taler med ham om det, er det vigtigt at gøre ham det klart, at det ikke er noget han har gjort galt og at du stoler på ham. Men at du plages af tanker, som gør dig urolig og at du føler, at han skal vide det, så du ikke kommer til at virke mærkelig overfor ham. Når du siger det på den måde, vil han sikkert ikke føle det som et angreb, men det kommer jo selvfølgelig an på hans historie og jeres tidligere erfaringer sammen.

Det er min erfaring, at det er yderst positivt, at tale med kæresten om det. Jeg har både prøvet at være den som var jaloux og også været anden part. En af mine tidligere kæreste udtrykte et par gange jalousi, men han sagde med det samme, at han udmærket godt var klar over. at jeg ikke gjorde noget forkert og at han selvfølgelig stolede på mig, men når jeg gjorde det og det, så havde han det ikke så godt med det. Fordi jeg ikke blev angrebet eller gjort forkert, så jeg det i stedet som en kærlighedserklæring om hvor meget hans elskede mig.

I en anden situation var det mig, som var usikker og gjorde min partner opmærksom på det. Igen uden bebrejdelser og uden at sige, at han gjorde noget forkert eller at jeg ikke stolede på ham, tværtimod. Ham var glad for at jeg sagde det, for som han sagde, kunne han altid mærke på mig, om det er et eller andet galt og han foretrak, at vi tog de ting, der nu engang dukkede op, med det samme. Så har det ikke har mulighed for at bygge sig op, så bægeret til sidst flyder over. Bare det at jeg havde fået talt om det, gjorde at jalousifølelsen fuldstændigt forsvandt, jeg havde fået svar på mine spørgsmål, inden det havde nået at bygge sig op til det helt store kaos i mit hoved.

Hvis jalousien derimod udspringer fra nogle ubegrundede tanker og er en evig tilbagevendende ting, så er det et problem, der ofte kan ødelægge et forhold, hvis man ikke får noget professionel hjælp. Det er nemlig opslidende for begge partnere. Den person som er jaloux oplever, at han/hun ikke kan styre sine tanker, som stadig bliver mere og mere dystre og som kan holde personen fanget, indtil personen ”vågner” op og kan se, at der ikke er hold i tankerne. Den person som jalousien går ud over, føler det er frustrerende hele tiden at blive udspurgt, at man ikke stoler på dem og de bliver beskyldt for at have gjort noget, som vedkommende ikke har gjort. Det kan ende i at personen begår utroskab eller han/hun til sidst vælger at gå, da jalousi kvæler forholdet.

Husk, at hvis det er dig som ønsker at være utro, så spørg dig selv om du har lyst til at leve med den dårlige samvittighed og leve på en løgn. Selvom din partner ikke finder ud af noget, ved du det jo og det vil skabe afstand i forholdet. Omvendt kan du jo fortælle ham om sidespringet, men det vil såre ham og kan resultere i, at I går fra hinanden eller hans tillid til dig får et gevaldigt knæk. Det bedste er at se på, hvorfor du har lyst til at være utro, måske er du ikke tilfreds med det forhold du har. Måske er der nogle ting I skal have talt om!


__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Julefrokoster - utroskab og jalousi. Sådan undgår du det. Læs mere