Fix mig - så jeg bliver lykkelig

Kan du ikke bare fixe mig, fjerne det?
Den bemærkning høre jeg tit som terapeut, og en gang imellem ville jeg da også ønske jeg havde de evner. Men omvendt er jeg glad for jeg ikke har dem, for dit ansvaret er nemlig ikke mit som terapeut.

Sokrates, filosof der levede for 2400 år siden, mente at "virkelig erkendelse ikke kan påduttes udefra, den skal komme indefra. For kun den erkendelse, som kommer indefra, er virkelig indsigt"
Dette er hele min filosofi som terapeut.

Vi mennesker har måske ikke altid et frit valg, MEN vi har et valg.
Lykke kan ikke sprøjtes ind eller sluges i pille form. Lykke er noget vi vælger, i psykologien bliver lykke defineret som "subjektivt velvære" – dvs. hvordan vi oplever, at vores liv er. Det handler nemlig ikke om hvad du har, og egentlig heller ikke om, hvem du er sammen med. Det handler mere om hvem du er, og hvad du gør med det du møder på din vej gennem livet.
Du skaber din egen virkelighed.
Prøv engang, at forestil dig dit liv som en film, du fører kameraet. Det er dig, der vælger vinklen på motivet, om du fokusere på detaljen eller helheden, om du fokusere på det som er der eller det, som ikke er der. Fokuserer du på den skønne kande på bordet eller fokusere du på, at der ingen vand er i den?
Du har altid et valg, det kan godt være, at du ikke bryder dig om det du ser gennem dit kamera, men så prøv at lægge mærke til, hvad det er du fokusere på. Er livet tungt og trist – ja så er livet tungt og trist. Skift kamera vinkel, kik ud af vinduet, Øv det regner eller dejligt det regner, mine planter trænger til vand.

Jeg har ikke svarret på hvordan du bliver lykkelig, men jeg kan gå ved siden af og vi kan sammen finde den vej der giver mening for dig, den vej du vælger, og på den vej følger lykken dig - har jeg hørt.

Sagt om søgen efter lykke.
En killing jagede sin egen hale, mens en ældre kat så på.
- Jeg har hørt, at lykken findes i min halespids, og jeg vil fange den, så jeg altid kan være lykkelig, pustede killingen, da den måtte hvile sig lidt. Den gamle kat nikkede.
- Det har jeg også hørt. Men jeg har efterhånden indset, at hvis jeg lader være at bruge kræfter på at fange den, så kan jeg slappe meget bedre af. For jeg ved jo, at min halespids følger mig ligegyldigt, hvor jeg går.

”Mange mennesker forsømmer den lille lykke, mens de forgæves venter på den store”
- Pearl S. Buck


__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Hvor ER det rigtigt Bjarne!

Prøv en gang at tjekke min gruppe på Facebook: Psykisk Velvære

Jeg skriver en eller anden positiv, tankevækkende bemærkning hver dag, enten kun to linier eller en lille kort bemærkning. Mange er glade for den og kopierer den videre; enkelte andre bliver irriteret over det, men melder sig så ud! :) Og det er jo fint nok!

MIn tanke med gruppen er at give et lille positivt, eller tankevækkende "indspark" hver morgen.

Jeg vil rigtig gerne have kommentarer og andre positive "indspark".

Der er ALT for mange, der kun focuserer på det negative, og det er da trist; for som du skriver, man kan ikke give folk lykken, den skal man selv finde i sig selv!

kh

Betty Koudal

Fix mig - så jeg bliver lykkelig. Læs mere