Janteloven hersker i det sociale fællesskab - jeg passede ikke ind!

En historie fra det virkelige liv... 
Jeg har det meste af mit arbejdsliv haft en indre fornemmelse af, ikke rigtig at passe ind.

Jeg har af og til mærket et pres, både fra kollegaer og overordnede, fordi jeg har valgt at sige tingene som de er, altid har stillet mange nysgerrige spørgsmål og haft fokus på muligheder frem for begrænsninger!

Janteloven hersker i det sociale fællesskab!
Jeg skulle ikke tro jeg var noget, eller udgive mig for at være "bedre end andre"! Selvom det aldrig har været min hensigt at udgive mig for at være andet  "end mig". Jeg evner jo netop at gøre det, jeg siger, jeg gør! Ligesom jeg også sætter handling bagved orderne!

Ja, man skulle så tro at det ville bifalde enhver arbejdsgiver og det gør det måske også, men de psykologiske mønstre som er en del af det ubevidste spil der foregår på en arbejdsplads, påvirker også arbejdsgiveren og det kan være svært at gennemskue, hvad der ligger til grund for stemningerne bagved alle de usagte ord. Det betyder helt konkret at det ubevidste gruppepres, kan virke bagom ryggen på dig!

Det har selvfølgelig givet mig forskellige udfordringer på de arbejdspladser jeg har været ansat, og har stillet mig i mange indre dilemmaer. På den ene side har jeg tænkt, hvad er der galt med mig, hvorfor passer jeg ikke ind! På den anden side har jeg tænkt, det kan ikke være rigtigt, jeg vil ikke ligge bånd på mig selv, for at andre ikke  føle ubehag, det er ikke mit ansvar!

Det har taget mig mange år at nå frem til denne bevidsthed, jeg har naturligvis også ladet mig påvirke af, hvad andre mennesker synes og mener om mig! Jeg har endda forsøgt at tilpasse mig, for undgå at føle mig forkert og stå udenfor fællesskabet. Men når jeg er gået på kompromis med mig selv og mine inderste værdier, har jeg hurtigt oplevet et indre ubehag, som handlede om at jeg ikke var tro mod mig selv!

Det skal ikke forståes som at jeg aldrig har været på en god arbejdsplads, for det har jeg helt uden tvivl, der har bare altid hængt en Jantelov sky henover hovedet på mig, som har haft et skjult budskab med sig! Du fylder for meget, har for meget energi, passer ikke ind her og du skal ikke tro du er noget!

Jeg var så heldig at jeg i min sidste ansættelse som leder, oplevede hvordan min evne til at stå fast, være vedholdende, sige det usagte højt og udleve mig selv som menneske og leder, det at være tro mod mig selv på en professionel og autentisk, hvordan lige netop dét - resulterede i at jeg sammen med mine medarbejdere, formåede at vende total mistrivsel til HØJ arbejdsglæde! 

Det var en kæmpe succes og menneskelig sejr og det betyder også, at jeg nu har taget beslutningen om at jeg vil være selvstændig - på fuld tid! Min drøm handler om at udleve mig, være tro og autentisk og være med til at gøre en forskel - for andre mennesker.

Ved at udleve min drøm som selvstændig, vil min vinger få lov til at sprede sig ud - helt derud - hvor de slet ikke har været endnu! Jeg vil udleve mig selv og lade min indre skaberkraft få frit løb, jeg vil følge min intuision og mine indre stemmer. Nu behøver jeg nemlig ikke længere, gå på kompromis eller ligge bånd på mig selv.

Jeg drømmer om at skabe mine egne muligheder, ved at lade kreativiteten og min indre motivation blive drivkraften bag mine budskaber. Jeg ønsker at gøre en forskel for andre, igennem at bruge hele mig og de erfaringer, viden og indsigter jeg har tilegnet mig igennem mit liv.

Jeg har et budskab der fortjener at komme ud, jeg tror nemlig på at vi alle har en indre verdensmester. Det handler ikke om at være en verdensmester, men derimod om at finde ind til sig selv og vores inderste værdier, drømme og krativitet, derinde hvor lyset bor, hvor den indre motivation og energi udspringer fra.

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Janteloven hersker i det sociale fællesskab. Læs mere her