Jagt skyggen og befri dit liv

Alt hvad vi har fortrængt og gemt af vejen i skyggeboksen, er med til at stjæle vores livskraft og dræne vores energi. Alt hvad vi er bange for at være, er med til at begrænse os og med til at forhindre, at vi udfolder vores fulde potentiale.
Det vi ikke vil være, eller ikke tror vi er, spærrer os inde i vores eget fængsel.

Hvis du er bange for at være dominerende, påtrængende eller egoistisk vil du hele tiden bevidst eller ubevidst lægge en dæmper på dig selv, og vil da bruge en masse energi på ikke at være det.
Hvis du ikke tror på, at du er fantastisk, storslået og perfekt, som du er, vil du også bruge en masse energi på ikke at vise dig selv respekt og anerkende, hvad du indeholder.
I begge tilfælde vil du bruge en masse energi på at undertrykke den del, der også er dig og gøre dig mindre, end du er.

Jo mere du undertrykker det, jo mere vil du have behov for at projicere det ud på andre, og havde let ved at irriteres eller fascineres af andre.
Hvis du undertrykker din storslåethed, vil du kunne fascineres af dem, du oplever som storslåede.
Hvis du bruger energi på at holde din egen dominerende og egoistiske side i skak, vil du møde mennesker, hvor du især vil lægge mærke til og irriteres over deres dominerende og egoistiske side.

Da jeg først erkendte denne sandhed, og begyndte at gå på jagt efter min egen skygge, dukkede den op alle vegne, ligegyldigt hvor jeg vendte mig. Jeg mødte den ene person efter den anden, som kunne få meget stærke negative følelser op i mig. Og når jeg satte mig for at finde ud af, hvad det var jeg trickede på, kom den ene meget lidt flatterende side efter den anden frem for mit åsyn. Opmærksomhedskrævende, negativ, dominerende, selvudslettende, overfølsom, sart, pessimistisk, arrogant og ligeglad var blot nogle af de ord, der dukkede op, når jeg spurgte mig selv, hvad jeg især syntes, at alle disse irriterende mennesker var.
Ikke ligefrem ord og sider, som jeg syntes havde noget med mig at gøre, og slet ikke noget jeg havde lyst til at finde i mig selv. Ikke desto mindre endte jeg hver eneste gang med at tage lygten frem og forsøge at sætte lys på de sider, jeg tilsyneladende selv indeholdte. Selvom det hver eneste gang var mere eller mindre rædselsfuldt at få øje på dem, var det også helt vildt befriende og lettende, når jeg først fandt ud, hvad disse sider havde gjort for mig og givet mig positivt gennem mit liv.


Det var en usigelig lettelse at opdage, at den opmærksomhedskrævende side af mig, bl.a. sørger for, at jeg kommer igennem med mine budskaber, og har fået mig til at stille mig op og sige noget i store forsamlinger, selv om jeg indimellem har været ved at dø af skræk.  Det var med stor taknemmelighed jeg opdagede, at den selvudslettende side har gjort, at jeg, især overfor mine børn og nære relationer, har sat mig selv til side, og lært at lade andres behov komme før mine egne. En side, der har været med til, at jeg i dag er blevet rimelig god til at balancere mit behov for at yde ”omsorg for mig selv” med at yde ”omsorg for andre.” Og det var en meget overraskende oplevelse, først at opdage, at jeg ,superoptimisten, også har en pessimistiske side, og herefter at se, at den rent faktisk har hjulpet mig til at overvinde besværligheder og have tillid til, at alt er præcis, som det skal være.

Hver eneste gang jeg har ”taget mig sammen” og har valgt at se nærmere på en side, der har generet mig hos andre, har jeg fundet skatte, som jeg ikke min vildeste fantasi havde forventet at finde på en så forhadt og udskældt plads i mig selv.

I dag ved jeg, at hver eneste gang, der dukker en stærk negativ følelse op i mig, er det tegn på, at jeg nærmer mig en vigtig side i mig selv, der har brug for masser af kærlighed, positiv opmærksomhed og accept. Tegn på at Tampen Brænder og at jeg er lige i nærheden af skatten.

For vores  autentiske selv vil findes, vores opgave er blot at gå igennem skjoldet af skygger, og finde den skat, der allerede er vores!

God fornøjelse med skattejagten!

Lone

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Jagt skyggen og befri dit liv. Læs hvordan