Mindfulness uddannelse Eve Bengta Lorenzen

The Inner Voice – Opening to Creativity, Ascea, Syditalien 05 - 12 Juni 2022

05/06/2022 - 14:00

Retræten
Fra kreativitetens essens rejser der sig en stemme. Det er vigtigt at finde sin egen unikke stemme, og afgørende for at din bog vækker resonans er, at stemmen er informeret af essensens dybde. Når kreativitetens essens får lov at bevæge personlighedens musik, vil din bog gøre en forskel for læseren.
På retreatet vil der være meditative øvelser, som åbner til kreativiteten. Der vil være tid til at skrive og fordybe sig. Desuden vil der være hjælp til skriveprocessen og vejledning i forhold til udgivelse og forlag.
Retreatet er åbent for såvel forfattere som for dig, der ønsker at åbne til den iboende kreativitet. Nogen gange mærker vi en længsel eller en fornemmelse af at noget spirer. Retreatet vil være et væksthus for dette, hvad end det udmunder i en bog eller i større livsglæde og indsigt.

“There’s really only one message, and we just have to keep saying it until finally we’re undefended enough to hear it and to believe it: there is no separation between God and creation”. —Richard Rohr

Forslag til forberedende læsning:

* Elizabeth Strout, My Name Is Lucy Barton. Penguin Books. (Mit navn er Lucy Barton. Gyldendal).
* Kazuo Ishiguro, My Twentieth Century Evening and other Small Breakthrougs. (The Nobel Lecture). Faber & Faber 2017.
* Søren Ulrik Thomsen: Store Kongensgade 23. Et essay. Gyldendal.
Hver af disse titler indeholder et vigtigt udsagn om det at skrive. Udsagn som vi vil arbejde videre med på vores skriveretreat.

Den individuelle skrivevejledning kan for eksempel tage afsæt i spørgsmålet:
Hvad er det for en bog, som kun du kan skrive?
Efter tilmelding på vores skriveretreat vil du modtage yderligere materiale og forslag til, hvordan du bedst muligt forbereder dig til en helt særlig uge med skriveglæde og kreativitet.

Underviserne:

Eve Bengta Lorenzen, forfatter, retræte-leder og MBSR Lærer. Eves sjette og seneste bog ”Livets Desserter” udkommer den 01.06 2022. Læs mere om Eve her.

Marianne Thorhauge, forlagsredaktør. Marianne har mange års erfaring i at vejlede og støtte forfattere gennem hele skriveprocessen. Senest 9 år på Akademisk Forlag som redaktør med ansvar for områderne ledelse, filosofi, etik og religion. Eksempler på titler og forfatterskaber som Marianne har redigeret: Sofia Manning: Coaching. Det handler om at stille de rigtige spørgsmål (2004). Sanne Udsen: Psykopater i jakkesæt (2006). Eve Bengta Lorenzen: Ind i Mindfulness (2012). Sårbarhed (2015). Selvomsorg(2018).Aksel Haaning: Jung. En stemme fra dybet (2016). Pia Søltoft: Kierkegaard og kærlighedens skikkelser (2014). Kunsten at vælge sig selv (2015). Kierkegaards kabinet (2017). Lotte Svalgaard: Elefanten i rummet (2019). Niels Nymann Eriksen: Gæstfrihed (2018). Tålmodighed (2020).

De nære omgivelser
Oppe i bjergene, med udsigt over havet og olivenlunde, ligger vores Ascienda.
Her er helt stille. Området er et naturreservat og giver mulighed for at lade sig favne af stilheden og skønheden. 300 meter nede ad vejen ligger middelalderbyen med de gamle huse, smalle gyder og de mange små butikker med dagligvarer. Her er også et par cafeer og hvis man fortsætter ad den stejle vej ned mod havet kommer man til marinaen. Langs den fem kilometer lange strand ligger der strandcafeer, hvor man kan sidde i skyggen med sin Macchiato eller Aperol.
Atmosfæren er typisk italiensk. På én gang venlig og tilbagelænet.
Asciendaen har 9 hyggelige værelser hvoraf de 8 har havudsigt. Alle har udgang til terrasser.
Tonino, som har overtaget huset fra sine bedsteforældre, sørger for velsmagende lokal mad og olivenolie fra den tilhørende olivenlund.

Kulturen
Stedet ligger i Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano, som er på verdenskulturarvslisten for områdets historiske og kulturelle betydning.
Her lå tidligere den oldgræske koloni Elea, med udgravninger og der graves stadigt. Elea blev grundlagt i det 6. årh. f.v.t., og det er her de førsokratiske filosoffer Parmenides og Zenon stammer fra. I romertiden fik byen navnet Velia.
Professor Lars Aagaard-Mogensen, som bor i Ascea, vil give os en lille indføring i kulturen og historien og der vil være udflugt til udgravningerne eller måske en tur til Pisciotta eller templerne i det oldgræske Poseidonia.

Praktiske oplysninger

Transport: Fly til Napoli. Herfra går der tog direkte til Ascea, hvor du bliver hentet på stationen. Togturen tager knap to timer.

Vi er behjælpelige med såvel fly som tog. Der er også gode togforbindelser til Rom.

Pris: 12.500,- i delt dobbeltværelse (+ moms for fradragsberettigede)

Tillæg for enkeltværelse: 950 kr

Prisen inkluderer

  • Undervisning
  • Individuel vejledning
  • Overnatning og halvpension
  • Transfer (opsamling på den lokale station i Ascea)
  • Kulturoplæg
  • Kulturudflugt

Vi er behjælpelige med fly- og togbilletter samt arrangering af fællesrejse.

Tilmelding her eller via mail til mindfullife.dk@gmail.com

__________________________

Eve Bengta Lorenzen,
Mindfulness underviser og certificeret mindfulness instruktør
Se mere på www.mindfullife.dk

 
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Skrive-retræte i Syditalien; at åbne til den iboende kreativitet.