Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Indret den perfekte have til ro og meditation

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

En have kan være et meditativt projekt i sig selv, men der er også en del ting, man selv kan gøre for at forvandle haven til et sandt zen-paradis, også hvis man bare har en lille haveplet. Her kan du læse, hvordan du indretter den perfekte have til ro og meditation. 

Lav en lille japansk stenhave

Du har helt sikkert set billeder af japanske stenhaver. De er specielt egnet til meditativt arbejde, og derfor er det en god ide at prøve det af, hvis du gerne vil bringe mere zen og ro ind i dit liv. En japansk stenhave plejer du med en rive, som du laver mønstre med i små sten. Der findes mange forskellige spændende sten til formålet. 

Hvis du for eksempel vil bygge en lille overdækning til din stenhave, kan du med fordel bruge kvalitetsværktøj fra Black & Decker. Du kan også plante på overdækningen, så du får smukke blomster eller efeu hængende fra overdækningen til foråret. Det hele giver ro. 

Grønt giver ro 

Når du har fået styr på den lille japanske stenhave, kan du kigge lidt nærmere på, hvordan du kan få mere grønt ind i din have. Dette er nemlig også noget, der giver ro i din sjæl. Derfor skal du også kigge på planter, der er grønne hele året. Selvfølgelig er der bare nogle ting, der får lov til at blomstre om foråret og sommeren, men det er trist, hvis haven er helt grå, når vintermørket kommer. 

Der findes planter og træer, der er grønne hele året, som du med fordel kan investere i. At du så også planlægger resten af din have efter sæsoner, så din have rent faktisk har en form for årshjul, giver en særlig ro og rutine. Det er nemlig også meget rart at have noget at pusle med – noget at pleje. Mange bliver simpelthen lykkeligere mennesker af at pleje sine planter. Det er faktisk ikke så mærkeligt, siden grønne planter giver ro og velvære i form af visuel tilfredsstillelse og renere luft, fordi de producerer oxygen og dejlige dufte. 

Du skal derfor ikke udelukkende fokusere på at indrette en have, som du derefter kan nyde, men at indrette en have, som du også kan nyde at pleje og tage vare på undervejs. Arbejdet kan nemlig sagtens gå ind som en del af den meditative proces, som du gerne vil bruge din have til. 

Det kan også være ekstremt meditativt at trimme det grønne. Det er en manuel opgave i takt med naturen, som går helt af sig selv. Kroppen ved, hvad den skal, og hjernen får lov til at køre. Det er dog vigtigt, at du bruger udstyr, der rent faktisk fungerer, så det ikke bliver et irritationsmoment i din meditation. Du kan heldigvis finde gode græstrimmere i høj kvalitet, så du får præcis den længde på græsset du ønsker, og en opgave som du kan finde ro i samtidigt. 

Der findes altså flere meditative formål med at indrette en have, der opfordrer til ro og velvære. Det er noget, alle kan klare, og du behøver hverken en stor have eller omfattende kundskab om havearbejde. Det er noget, du kan give dig selv plads til at finde ud af undervejs. 

 

 

 

 

Relaterede artikler efter områdeIndret den perfekte have til ro og meditation