Indadvendt og stille? Så tillykke – du er fremtiden!

Vi vil have en sjov og udadvendt ny kollega!

Når en medarbejdergruppe skal have en ny kollega, så efterspørger mange en person, der er god til at danne netværk og som er udadvendt. De fleste ønsker en medarbejder, som virker aktiv og talende. Rigtig mange forveksler en stille eller indadvendt person med at vedkommende måske er lidt kedelig og passiv. Ønsket ligger ofte klart: Vi skal have en ansat, som er god til at kommunikere.

Men hvad vil det egentlig sige at være kommunikerende? For handler kommunikation ikke mindst lige så meget om at lytte, at hengive sig til dialogen og det usagte? At være til stede med alle de nuancer af sprog, væren og ord som er til stede og mulige mellem mennesker?

I min optik har vi alt for længe set alt for entydigt på emnet omkring kommunikation og talegaver. De fleste er bevidste om, at vi er forskellige som mennesker og alle indeholder mange nuancer og forskellige kompetencer. Alligevel er det interessant at iagttage, hvordan vi ofte - især når vi er på udkig efter en ny kollega - mere eller mindre bevidst leder efter en stereotyp, en klon af os selv eller af resten af afdelingen.

Den indadvendte type anerkendes 

Nu er trenden ved at vende en smule. Der er netop kommet en amerikansk bog, som du måske har hørt om, som hedder: "Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking"af Susan Cain. Her påpeger forfatteren, at de introverte tidligere har været set på som nærmest kedelige, men at mange af disse mennesker netop indeholder mange undervurderede kvaliteter som evnen til at fordybe sig og en naturlighed omkring dybere refleksion, som mere udadvendte typer ikke genkender på samme måde. Disse egenskaber kan ifølge forfatteren fungere som modvægt til det højtråbende og moderne samfund vi eller lever i og, hvor de mere ekstroverte typer mere naturligt er (eller har været) i centrum.

Så er du mere introvert anlagt. Trives i dit eget selskab og lader op ved at være dig selv. Har du et rigt indre liv og tænker meget over de store spørgsmål i livet. Så er din tid kommet. De kvaliteter, som du indeholder, og det liv du har inden i dig selv, bliver nu også mere og mere anerkendt i den ydre verden.

Fremtidens kompetence

Fremtiden tilhører dem, der kan tænke selv, finde nye innovative og kærlige løsninger til gavn for helhed, moder jord og individ. Og disse løsninger skal blandt andet findes i den stille, men dybe refleksion.

Tillykke med at vi begynder at rumme menneskets mange facetter. Både de højtråbende og de stille.

KH Helena 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Indadvendt og stille? Indadvendtes kompetencer anerkendes ikke. Læs på Levlykkeligt.dk