Ind med anerkendelse - ud med kritik


Du får mere ud af dine med mennesker ved at få dem til at føle sig unikke og værdsatte. I vores dagligdag kan vi ofte være tilbøjelige til; at ville lave om på vores medmennesker. Vi irettesætter børnene, skælder vores partner ud, når han eller hun ikke lige har fået ryddet op, eller beder vores kollega om at komme til tiden.

Vi ender med, i vores travle hverdag, at tage alt det gode forgivet. Vi overser det måske midt i vores travlhed. Når vi gør det, kan vi risikere, at efterlade en følelse, af at være forkert eller besværlig, hos dem vi holder af. Skal sandheden frem, kan jeg fortælle dig, at du intet får ud af, at komme med kritik eller irettesættelser - tværdigmod; hver gang du gør det, slår du noget af det positive; i Jeres relation, i stykker.

Du vil opleve; at hvis du derimod vender dit fokus mod det positive dine medmennesker gør, anerkender dem, roser dem og beundre dem for deres ressourcer, så vil du få meget mere ud af det. Du vil give dem lysten til at gøre endnu mere af det gode. Du vil motivere dem til at gøre det de gør endnu bedre. Du vil opbygge deres selvbillede, forstærke Jeres indbyrdes relation.

Kærlighed og anerkendelse, er en daglig beslutning
Kærlighed er ikke bare en følelse, der lever sit eget liv. Den skal næres af en daglig beslutning om at kærlighed er; at give anerkendelse; at give tid til at lytte til og spørge ind til de mennesker der er omkring dig. Denne daglige beslutning er baseret på en dybere forståelse for dine medmennesker og for det I sammen og hver især søger og længes efter. Øv dig i at se dine medmennesker på en ny og mere anerkendende måde. Brug mere tid på at lytte til hvad de siger. Øv dig i at stille spørgsmål og vise interesse. Resultatet er en dybere og mere livfuld relation, hvori der er plads til hver af jer.

Hjælp andre mennesker
Hvis du hjælper andre mennesker, der har brug for din hjælp, så vil du helt sikkert opleve en stor tilfredshed og lykke. Tænk bare på, hvor glad du selv bliver, hvis andre hjælper dig. Du behøver heller ikke at være bange for at spørge om hjælp. Ofte bliver folk netop glade for at blive spurgt om hjælp. Blot en lille tjeneste i hverdagen - som f.eks. at vinke en medtrafikant frem - kan give dig tilfredshed og måske et smil eller et lille nik med på vejen.

Vær tolerant og vis respekt over for andre og glæd dig over andres succes. Vær opmærksom på; at jo mere du giver, jo mere vil du modtage. Så når du vælger at anerkende og rose dine medmennesker, så vil du selv modtage meget mere ros og anerkendelse. Derved starter du en positiv spiral; en positiv relationsspiral, som vil bringe meget mere glæde ind i dit liv. __________________________

Relaterede artikler efter område




Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ind med anerkendelse - ud med kritik