Selvværdsvejleder Emilie Krogh

Identitet

Blog forfatter

I løbet af livet kan man i større eller mindre grad opleve perioder med identitetskrise. Identitetskrisen kan være ledsaget af spørgsmål som "hvem er jeg?"og "er jeg god nok?" og kan give en følelse af at have mistet sig selv. Pludselig er alt i livet til genovervejelse og det kan betegnes som en eksistentiel krise.

Ens identitet er tæt forbundet med ens selvfølelse og ret til at eksistere eller ret til at være elsket. Det er rigtig store svære følelser og tanker, der kan være for uoverskuelige at bøvle med alene. Som selvværdsekspert kan jeg vejlede og coache dig frem til dine egne svar på dit livs store spørgsmål.

Både din rolle i din barndom, din ungdom og din nutidige rolle samt uddannelse, jobsituation, familieliv, sygdomme du selv har været igennem eller dine nærmeste samt død blandt dine nærmeste spiller ind i, hvordan du oplever dig selv og din identitet.

For mange er identitetsfølelsen tæt forbundet med uddannelse og job. Måske er du i tvivl, om du er landet på rette hylde arbejdsmæssigt eller uddannelsesmæssigt. Det kan være enormt angstprovokerende pludselig at blive ramt af tvivl om noget, man har brugt måske rigtig mange år af sit liv på, mon nu også er det rigtige.

Men identitetskrisen kan også ligge mere implicit i selvfølelsen.

Som børn kan nogle have oplevet at få tildelt en slags rolle eller label i familien som er mere eller mindre eksplicit italesat af forældre eller lærere. Nogen er "den kloge", "den sjove", "den hidsige",  "den dumme" etc. Alt sammen "titler", der kan få barnet til at forsøge at indordne og tilpasse sig i den "tildelte rolle" for at please de voksne, der er omkring barnet. Man kan senere i livet have tendens til at trække på smilebåndene at disse labels, men for mange har de (ret ubevidst) sat dybe spor i, hvordan man "skal opføre sig" for at leve op til andres forventninger og dermed være "god nok". Hele livet går vi på baggrund af fortidens oplevelser og erfaringer ubevidst og lægger strategier for, hvordan vores adfærd skal være for at vi kan passe ind. Der kan ubevidst bruges rigtig meget energi på disse strategier, der måske i virkeligheden -og meget ofte- slet ikke er hensigtsmæssige for vores trivsel, fordi de bygger på illusioner om, hvordan man selv skal være og gebærde sig.

Nogle udvikler selvhad, uro, stress og depression på baggrund af dette.

Alt sammen er ganske naturlige dele af det at være menneske og at indgå i sociale relationer. Men det gør det jo ikke mindre hårdt. Det kan være en rigtig god ide at få hjælp og guiding, så man kan navigere sig igennem processen og komme mere hel og klog på sig selv ud på den anden side.

Hos mig finder vi sammen ud af, hvor der skal tages fat for, at du kan få indsigt i, hvad det er, der uden du er rigtig bevidst om det går ind og styre dig og din selvfølelse, så du oplver identitetskrisen og at have mistet dig selv.

Du får indblik i og værktøjer til, hvordan du kan begynde at ændre dine tanker og lave nye hensigtsmæssige strategier. Du vil med afsæt i samtalerne kunne begynde at anskue dig selv på en anden måde, hvor du med styrket selvfølelse efterhånden vil kunne forme en identitet, der føles dybt forankret i, hvem du er, og hvad "du skal her i livet". Man bliver selvfølgelig aldrig helt færdig med den rejse og proces, da vi jo gennem hele livet udvikler os, men netop dette vil du også få indblik i gennem samtaler.

Du kan læse meget mere om, hvordan sessionerne foregår på min hjemmeside www.emiliekrogh.com 

Du er meget velkommen til at ringe til mig til en afklarende samtale, hvor du får mulighed for at mærke efter, om jeg mon er den rette for dig at tale med. Mit tlf. nr. er 26843804.

Samtalerne finder sted i mit hjem i Birkerød tæt ved offentlig transport.

Jeg glæder mig meget til at møde dig og hjælpe dig videre.

 

__________________________

Emilie Krogh, Selvværdsvejleder
http://www.emiliekrogh.com/

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
hvem er jeg, identitetskrise, mistet mig selv, uro, selvhad