Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

I jagten på lykken er der en forbindelse mellem det ydre og det indre liv

Det er svært at være uenig i, at den overordnede mening med livet er at være lykkelig. Hvis livet er et videospil, vinder man spillet ved at opnå den største, mulige mængde lykke i livet. Dog uden at formindske lykken for andre mennesker.

Hvad man kan være uenig i er, hvorledes man opnår denne lykke. Det er selvfølgelig individuelt fra person til person. Man hører tit, at lykken skal findes i det indre liv, hvilket også til dels er rigtigt. Som så meget andet er der dog en gylden middelvej. Uanset om det kan opfattes som overfladisk, er det et faktum, at lykken også kan findes i det ydre liv. Hertil handler det om at finde den perfekte balance mellem at dyrke det indre og det ydre liv. Det der følger i artiklen, hjælper dig på vej med dette.

Relativismens betydning

En af de mest sandfærdige ordsprog lyder som følgende: ”Alt er relativt” Relativismen findes i alt. For personer der er vant til luksus er denne luksus en selvfølgelighed, hvorimod en der aldrig har prøvet noget tilsvarende vil dåne bare ved tanken om at opleve det samme én gang.

Dette bliver særlig tydeliggjort hos lottomillionærer. Ofte hører folk der spiller lotto til middelklassen eller måske endda en lavere social klasse. Disse er derfor ikke vant til det liv i luksus, der følger med en så stor lottogevinst. I månederne der efterfølger, oplever de derfor som oftest en stor stigning i deres lykkefølelse. Denne følelse aftager dog hurtigt, hvorefter deres samlede lykke falder tilbage til udgangspositionen.

Hemmeligheden er at være tilfreds med det, man har og elske dig selv. Finde en indre ro der ikke er afhængig af social status og hvor mange millioner, der står på din konto. Dette kræver dog, at forudsætningerne for det gode liv er der – heri ligger forbindelsen mellem det ydre og det indre liv.

Forudsætningerne for lykken

Abraham Maslow argumenterede allerede i 1954 i hovedværket ’Motivation and Personality’, at helt basale behov skal opfyldes, før man kan begynde at dække de mere selvrealiserende og lykkefremkaldende behov.

Det er elementer som sundhed, økonomisk frihed, sikkerhed og adgang til ordentligt mad og drikke, der kategoriserer de basale behov. Det er derfor ikke nok bare at have et sundt og uafhængigt indre liv, hvis disse elementer ikke er dækket. Det er selvfølgelig en god start, men for at opleve rigtig lykke eller ataraxia, som man sagde i det gamle Grækenland, bliver du nødt til at tage del i samfundet og positionere dig sådan, at det er muligt at have, hvad der kan beskrives som en fysisk uafhængighed.

Sundhed og den mentale tilstand

Der er ingen vej udenom – du skal være sund for at være lykkelig. Hertil menes der ikke bare sundhed i forhold til ikke at være decideret syg. Der menes sundhed i et mere generelt billede. Du skal have en sund krop, du føler dig tilpas i.

I forbindelse hertil lider en stor del af befolkningen desværre af uhensigtsmæssig overvægt. Overvægt behøver i sig selv ikke resultere i ulyksalighed, men det kan ske, hvis det hæmmer dig i dine udfoldelser. Nogle gange er overvægt selvforskyldt, men det kan også være en genetisk disponering, der har ført til vægtforøgelsen. Hvis det er tilfældet, kan du overveje en fedtfrysning. Fedtfrysning er en effektivt mulighed uden nogle bivirkninger. Det er derved en alternativ løsning, hvis overvægt påvirker din livskvalitet.


 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
I jagten på lykken er der en forbindelse mellem det ydre og det indre liv