Hvorfor du siger, du vil tabe dig, men gør noget helt andet

En af de største grunde til, at folk mister motivationen i et vægttab, er, at de gang på gang kan se sig selv spise alt det, de har lovet sig selv, de ikke vil spise. Det undergraver selvtilliden, viljestyrken og troen på, at de godt kan gennemføre et vægttab. Hvor mange gange har du ikke hørt dig selv sige: så kan det også bare være lige meget, nu spiser jeg hvad jeg har lyst til?

Et af de vigtigste samtaler jeg har med mine klienter, er samtalen om underliggende commitments. Altså de løfter vi har til os selv, der er ubevidste, og som direkte modarbejder løftet om at tabe os.

Jeg elsker når Debbie Ford i sin bog The Right Questions siger:

"Our outer world reflects our inner world. If we want to know what we are really comitted to, all we have to do is look at our lives. We are, whether we are aware of it or not, always getting exactly what we are most comitted to"

Med andre ord. Hvis du ser på dit liv og du langt fra er tilfreds med din egen indsats om at tabe dig, så bør du spørge dig selv, hvad dit virkelige løfte til dig selv går ud på.

Måske har du taget en beslutning på et tidligere tidspunkt i dit liv om, at der ikke er nogle, der skal bestemme over dig, og nu er du blevet voksen og har vendt den samme beslutning indad, så ikke engang du må bestemme over dig selv. Så hver gang du fortæller dig selv, hvad du må spise eller ikke spise, så råber din indre rebel, at det skal du da ikke bestemme!

Vi arbejder meget mere med underliggende commitments på den nye "Slank dig Let" - workshop:

http://www.whoseating.dk/intensive-workshops

men indtil da kan du spørge dig selv:
Månedens tip: bevar motivationen

1. Kig grundigt på de undskyldninger, vaner eller handlinger, der er i direkte opposition til dit mål

2. Spørg dig selv: hvad giver det mig at bruge disse undskyldninger, vaner eller handlinger?

3. Når du kigger på dine handlinger og det, det giver dig, så spørg dig selv: hvad må jeg nødvendigvis være mere committed til end at tabe mig?
Læs om Tanni, der er igang med at tabe 30 kilo
Main Content Inline Small

Måske har du allerede hørt om Tanni. Hvis ikke, så vil jeg med stolthed introducere dig til en af de sejeste kvinder, jeg kender. Tanni kontaktede kvindebladet Q, da hun skulle tabe 30 kilo. Hendes begrundelse var, at hun ønskede nogle at comitte sig til, så hvad var bedre end at comitte sig til hele Danmarks befolkning gennem blogging og dokumentation af hele vægttabet. Nu arbejder Tanni tæt sammen med en personlig træner og med mig omkring de mentale udfordringer i hendes vægttab.

Jeg har bedt Tanni om at fortælle om hendes egen oplevelse af arbejdet med hendes underliggende commitments.

"Gang på gang har jeg prøvet på at tabe mig og hver gang mødte jeg udfordringer, som syntes for store til, at jeg kunne klare dem. For hver gang jeg droppede mit vægttab dalede tilliden til mig selv.

For at finde ud af, hvorfor jeg blev ved med at opgive undervejs, undersøgte jeg, hvad det var for et commitment jeg fulgte, og som var helt i uoverensstemmelse med mine planer om at tabe mig. Efter at have kigget min hverdag grundigt efter sømmene, stod det helt klart, at jeg fandt det mere vigtigt at have kvalitetsnærvær sammen med min mand, venner og familie (spise tapas og drikke rødvin sammen, gå på restaurant og lave lækker brunch) end at være slank.

Det gik hurtigt op for mig, at jeg måtte gøre op med mig selv, hvad der var mest vigtigt - at hygge mig eller at tabe mig. Heldigvis har jeg nu fundet andre måder at hygge mig på end via mad, så jeg gør stadig begge dele. Det er blevet langt lettere for mig at slanke mig i dag, hvor jeg tager hånd om både mit commitment om at hygge og mit commitment om at være slank og sund."

Hvad er dit underliggende commitment?

Læs mere om Tanni på http://www.qmag.dk/Slank/Tanni.aspx

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hvorfor du siger, du vil tabe dig, men gør noget helt andet