Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Hvorfor arbejde på et bosted for udviklingshæmmede?

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Vil du være med til at gøre en forskel for unge borgere med behov for en hjælpende hånd, er et bosted for udviklingshæmmede det rette sted at søge arbejde, På Fyn finder du bl.a. Landsbyfællesskabet Ølsted botilbud. Her får du mulighed for at møde udviklingshæmmede folk i øjenhøjde og give dem redskaberne til at sætte en hverdag sammen. Disse bosteder har både bo- og dagtilbud, hvor du enten kan hjælpe borgere i deres hjem med problemer, de står med dagligt, eller facilitere aktiviteter i dagtilbuddet.

Vær en aktiv medspiller

Ved at være aktiv medspiller i forløbet om den enkelte unge kan du tjene en afgørende rolle, hvad angår at give den unge en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU). Med en STU åbnes der op for flere tilbud til borgeren, og det giver borgeren øget selvværd og mod på livet.

Få en unik faglig profil

Har du interesse i at få en unik faglig profil, er denne type opholdssted en god arbejdsplads, da de ofte lægger sig fast på bestemte pædagogiske eller didaktiske tilgange. Eksemplerne tæller Rudolf Steiners antroposofi, socialterapi samt helsepædagogik. Så ved et bosted for udviklingshæmmede kan du prøve kræfter med såvel niche- som mainstream strømningerne. 

Bliv tovholder på aktiviteter

Du kan være tovholder på et væld af opgaver, der byder sig i det daglige ved arbejdet med udviklingshæmmede unge. Fx kan du stå på et værksted, en gård eller i en have og facilitere udførelse af arbejdsopgaver inden for produktion, land- og havebrug. Du kan stå for at afvikle flere idræts- og kunstneriske aktiviteter, fx eurytmi (bevægelseskunst) og bothmergymnastik.

Få tilbuddet til at køre

Uanset hvor du giver dit bidrag til at få bostedets tilbud til at køre, er resultatet i sidste ende, at takket være din tilstedeværelse får opholdsstedets beboere et trygt, men fordrende miljø at færdes i, hvor de bliver afklaret med, hvem de er, hvad de kan – og hvad de vil i fremtiden.

 

Relaterede artikler efter områdeHvorfor arbejde på et bosted for udviklingshæmmede?