Coach Stresscoach Aarhus og Randers

Hvordan foregår Stresscoaching

Blog forfatter

Af: Jakob Panduro

Hvordan foregår stresscoaching.


Selve ordret stresscoaching vil jeg gerne dele op i Stress & Coaching, da coachingen først for alvor kommer ind i billedet senere i forløbet. Først vil vi se vi på ”Stress”. Der arbejdes med selve stressen. Punkt 1 er at lytte til den historie, den stress ramte kommer med. Jeg starter derfor med at klarlægge graden af stressen. Det kan ske gennem en stress test eller samtale. Derefter er målet at kunne ”begribe og håndtere”. Der bliver sat fokus på samt informeret om, hvad der udløser netop de symptomer som den stress ramte oplever. Stresscoachen klarlægger for fokuspersonen bl.a. de fysiske og psykiske symptomer med sin viden om kroppens reaktioner, søvn, uhensigtsmæssige/hensigtsmæssige mønstre samt de forskellige stressorer i relation til miljøet/omgivelserne. Her vil den stress ramte sikkert opleve mange ”aha-oplevelser”

Derefter, alt efter stressniveauet vil vi langsomt bevæge os over i selve coaching delen og forbyggelsen. Symptomerne gælder også for personer i stor krise.

Selve Coachingen går ud på at Coachen stiller spørgsmålene og den anden part (fokuspersonen) har svarene. Spørgsmålene åbner op for glemte eller helt eller delvist ubevist gemte svar hos fokuspersonen. De kaster lys over evt. uhensigtsmæssige mønstre og ubeviste tilvendinger. Coachingen indtræder først når den stress ramte har fået opbygget de fornødne ressourcer via stressdelen først i forløbet.

Hos Coach and Care kan der også fortages en stresstest (Hogrefe stressindikator) der giver et klart overblik over stresstilstanden samt hvor personen er i ubalance.

 

Vil du vide mere, så besøg også www.StresscoachingAarhus.dk

Mvh. Jakob Panduro
Stresscoach i Aarhus 

__________________________

Jakob Panduro, Coach i Aarhus
http://coachandcare.dk

 

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Stresscoaching hos Coach and Care - hvordan det foregår