Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Hvordan får man bedst muligt glæde af sin økonomi?

Lev lykkeligt med din privatøkonomi

Hvor lidt kan man egentlig leve for uden at ramme bunden og stadig få råd til at betale de mest basale udgifter til livets opretholdelse og samtidig være glad for sin privat økonomi?

Det er et spørgsmål der rejses ofte og ses på de sociale mediers hjælpe grupper, hvor der er stor forskel på hvad der er nødvendige behov og hvilke økonomiske rammer, de forskellige personer har at gøre godt med.

Et godt skridt på vejen til en fri økonomi kunne være at lave sig et budgetskema, der danner et overblik på de månedlige udgifter. Men der er lige så mange måder at nå frem til en glad økonomi som der er mennesker.

Økonomisk rådgivning til private kan være en mulighed, det findes som gratis hjælp i de fleste kommuner eller boligforeninger og på nettet.

Som mennesker er vi forskellige, der er ingen der er mere rigtige end andre, nogle lever godt uden at have styr på hvad der står på kontoen, andre lever bedst med sin økonomi, når der er fuldt styr på hvad der kommer ind og går ud af penge.

Lev godt, og få ro i sjælen

For at leve godt med sin privatøkonomi, om man er rig eller fattig, er det vigtigt at huske på sig selv, hvem er jeg og hvad er mine behov. Kan du dække alle dine behov uden at strukturere din økonomi og stadig leve godt og være glad og ubekymret, så er det det du gør. Har du måske brug for at få overblik og struktur på dine penge, for at få ro i sjælen, så kan det være en ide at få hjælp til at lægge et budget. På nettet findes et væld af gratis tilbud med hjælp til at lave et budget, det kan være en god ide at skæve lidt til de forskellige modeller og se om ikke der er en der passer til dig.

Kuvertmodellen, hvad er nu det?

Kuvertmodellen er en god gammel model til ro i sjælen.

Kuvertmodellen, giver et rigtig godt overblik og er for den strukturerede person en god og tilfredsstillende løsning.  Personer der lever efter kuvert modellen, kan opleve en glæde ved følelsen af at have styr på og kontrol over sin økonomi og derved hvile i sig selv og undgå stress, hvis man altså er et struktureret menneske. Har man tendens til at være ustruktureret er kuvert modellen en god øvelse til at skabe ro i økonomien. Det giver en stor tilfredshedsfølelse og glæde at se resultatet af indsatsen sidst på måneden når kuverternes overskud kan lægges til side til opsparing.

Planlægning er vejen

Planlægning er altså vejen frem, når man ønsker ro i sjælen, der gives ingen facitliste til hvordan man får ro i sjælen, men sikkert er det at økonomien er og bliver en af de største lykke røvere, økonomisk ro og højere livsglæde, hænger sammen, hvordan man kommer dertil, er op til den enkelte.

Det første skridt på vejen, kan være at bruge budget skemaer, det giver overblik og forhindre at faste udgifter kommer bag på en, samtidig er der fri mulighed for at se hvordan den kommende måned hænger sammen, så man med ro i sjælen, helt ubekymret kan tjekke feriens afbudsrejse.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med www.ekonomi.dk 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hvordan får man bedst muligt glæde af sin økonomi?