Hvor lækker må du være

Hvis du højlydt konstaterer, at du har for brede hofter, grimme ben og i det hele taget brug for en ny krop, ville ingen hæve deres veltrimmede øjenbryn og sige, at du var for meget. Hvorfor er det provokerende, hvis du rent faktisk synes, at du har en god røv, lækkert hår og smukke øjne og gerne vil vise hele lækkerheden frem? 

Denne artikel er min første på Levlykkeligt, så jeg synes det er god stil lige kort fortælle hvem jeg er 

Tini who?
Jeg har arbejdet som professionel stylist i rigtig mange år (er snart 50 så nu tæller man ikke år mere… det er så kedeligt). Udover at holde en masse foredrag om stil og lækkerhed, har jeg skrevet to bøger, haft over 1000 personlige stylinger hvor jeg  bl.a. har rådgivet folketingsmedlemmer, erhvervsledere og private. Jeg uddanner hvert år på Stylewise Academy to hold stylister eller stylecoaches, som jeg kalder det fordi jeg på uddannelsen forener min to store passioner, styling og coaching. 

Og hvorfor nu det, hvad har coaching med stil at gøre?

Da jeg i 2005 begyndte at rådgive private kunder i at finde deres personlige stil, fandt jeg ud af, at det var én ting at løse en reklameopgave for et firma, og noget helt andet at rådgive mennesker af kød og blod.

I arbejdet som personlig stylist bliver jeg ofte konfronteret med mine kunders overbevisninger om sig selv. Om hvad de kan, og ikke mindst om hvad de ikke kan. Og det er ikke altid positive tanker, der kommer på bordet. Så i stedet for ’kun’ at give tøjtips, taler jeg nu også om selvopfattelse, vaner og overbevisninger med kunden. 

Jeg ved, at hvis du ikke selv tror på du ser godt ud, så kan selv verdens bedste stylist ikke hjælpe dig til at nå til den konklusion. Det skal komme indefra, og derfor tog jeg uddannelse som coach, og nu også mastercoach. Så jeg er i stand til at rådgive mine kunder hele vejen rundt og hjælpe dem til både at få styr på stilen, tankerne og give den værktøjer til at ændre vanerne.

Stylecoaching

Som navnet antyder, går det ud på at sammensmelte styling med coaching. Det ydre og indre hænger uløseligt.

Dine tanker er nemlig helt afgørende for, om du opnår de forandringer, du ønsker. Jo mere positivt syn du har på dig selv jo bedre er dine er muligheder - også for at ændre din stil. 

Men hvorfor overhovedet tale om det der foregår inde i dit hoved? 

Du vil garanteret hellere have stylingtips der kan give dig lækkerhedsfølelsen her og nu med det samme. 

At skabe forandringer kræver. at du er mentalt indstillet på at bryde med gamle vaner og det kræver at du gør noget andet, end du har gjort før. Ellers vil du meget hurtigt vende tilbage til de gamle, trygge vaner og vælge præcis det samme tøj, som du altid har gjort. Det er min erfaring, at netop dine vaner og dit selvbillede kan være en meget større stopklods for at kunne komme videre med stylingen, end ikke at vide hvilket snit der klæder dig.

Vi bliver konstant bombarderet fra højre og venstre med 10.000 gåde råd om hvordan du kan se 10 år yngre ud på 10 dage og få sixpack på 6.

Glitter magasinerne er ved at falde over hinanden med uopnåelige, virkelighedsfjerne 3. trins modeller til at opnå evig ungdom, som er svært ikke at blive påvirket af.

Og hånden på hjertet, hvem har ikke lyst til at se lidt glattere, yngre og strammere ud? Så vi slupre det i os og håber at finde en mirakelkur der på no time sletter et langt levet liv med børnefødsler, lange arbejdsdage og for lidt nattesøvn.

Så hvad tænker du, når du læser modebladene og ser alt det lækre nye tøj, fremvist af myndeslanke modeller med ferskenhud og c-skål? 

Sniger der sig en enkelt lille selvkritisk tanke ind?Og næste gang du kigger dig i spejlet, har du så ’find 5 fejl-brillerne’ på?

Min påstand er, at du er, hvad du tænker, og ved at ændre dine tanker kan du ændre den måde, du ser dig selv på. 

’Kanon,’ tænker du skeptisk, ’ lige pludselig kan jeg ved tankens kraft få babyhud og bryster som modne grapefrugter!’ Men nej, det er selvfølgelig ikke selvbedrag, vi er på vej ud i. 

Uanset om dit fokus er negativt eller positivt, skal du gøre noget konkret, hvis du vil ændre din stil. Men med et positivt fokus er chancen for at indfri dit ønske blevet meget større. Det fungerer på præcis samme måde, som hvis du er afklaret om, at du vil leve sundere. Pludselig virker den sunde kost og motionen motiverende, i stedet for negativ og kedelig. Er du åben og ser på fordelene, går det meget nemmere end hvis du kun ser på begrænsningerne. 

Hvad har du lettest adgang til? De positive eller de negative tanker?

Har du lettere at nævne tre mindre gode ting ved dig selv, end tre gode ting? 

Hvis svaret er ja, er du helt normal efter dansk standard. De fleste har meget svært ved at nævne tre gode ting hos sig selv. Især nummer to og tre volder problemer, og når de skal nævne noget, er det i småtingsafdelingen som ’jeg har pæne øjenvipper’ eller ’pæne negle’ og den slags. 

Mange synes det er noget pjat at gå og sige pæne ting om sig selv. Men hvorfor er det, at det er mere acceptabelt at sige negative ting end positive ting om sig selv? 

Hvis du højlydt konstaterer, at du har for brede hofter, grimme ben og i det hele taget brug for en ny krop, ville ingen hæve deres veltrimmede øjenbryn og sige, at du var for meget. 

Hvorfor er det provokerende, hvis du rent faktisk synes, at du har en god røv, lækkert hår og smukke øjne og gerne vil vise hele lækkerheden frem? 

Hvor lækker må du være?

Jeg havde en interessant stylingsession med en af Danmarks i særklasse bedste coaches, som gav stof til eftertanke. Opgaven gik i al sin enkelhed ud på at få hendes fulde kvindelige stylepotentiale frem. Så den power hun havde indeni også manifesterede sig udenpå.

Fed opgave. Efter missionen var completed glædede jeg mig til at høre om responsen, når hun slap det hele løs. Det måtte blive et sandt festfyrværkeri af holistisk lækkerhed, tænkte jeg.

Om aften, i upgraderet udgave, mødte hun en af hendes gamle veninder og fik da også komplimenter med på vejen.

Men i samme åndedræt rådede den meget velmenende veninde min kunde til at tone sig ned til et forestående bryllup, hun var inviteret til med sin nye kæreste. "For ikke at hans venner(inder) skulle tage afstand til hende", sagde hun.

Min kunde havde virkelig glædet sig til at tage sig brand godt ud, men blev pludselig i tvivl om det nu også var så god en ide.

Kunne hun "tillade" sig at slippe al sin holistiske lækkerhed ud i fri dressur, første gang hun skulle præsenteres for vennekredsen?

Eller var det bedre at tøjle den og nøjes med at være underspillet pæn, for at være på den sikre side?

Rådet var helt sikkert givet ud fra et godt omsorgsfuldt bankende hjerte, men jeg synes det er tankevækkende (faktisk p****** det mig helt vildt af) at der åbenbart er en overligger for hvor hamrende godt du kan tillade sig at se ud, hvis du også skal være sikker på andres (kvinders) accept.

Skru ned, er det overhovedet en mulighed?

Jeg har også selv fra tid til anden fået rådet om at nedtone mig lidt, så jeg ikke virkede "skræmmende". Har endda modtaget håndskrevne "trusselsbreve" (uden afsender) fra vrede tv-seere, der synes at jeg fyldte for meget med mit store, røde hår der bragede ud af skærmen i primetime så de fik aftenkaffen galt i halsen.

Well, well ... Jeg har for længe siden valgt at gøre det modsatte – at skrue endnu mere op, og når jeg er ude at holde foredrag, er mit ypperste formål at inspirere andre kvinder til at gøre det samme.

I min optik kan du ikke være for lækker. Og det var også det råd jeg efterfølgende gav min kunde, da hun ringede og spurgte om min mening. (Kæresten var i øvrigt ovenud begejstret, så who cares?)

Ser du det som en trussel eller en skøn kilde til inspiration, når du ser en virkelig lækker kvinde?

Hvilke følelser dukker op? Smiler du og tænker "Hold da op hvor ser hun dejlig ud!", "Flot krop og tjekket tøjstil", eller tænker du, 

"Hold da op hvor hun fører sig frem, hvem tror hun, hun er!"?

Hvor er din overligger, for hvor overlækker man må være?

Men hvad mener du? Er det ok at være (for) lækker?

Kærligste hilsener
Tini Ovild

Tini Owild er stylist med speciale i stylecoaching, og forfatter til bestseller bøgerne; "Stylecoaching - 6 trin til din personlige stil" og "Fra Ok til lækker".

 

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mode og tøjstil - hvor lækker må du være? Læs mere