Hvor fanden blev livet af ?

Når du står op om morgenen tænker du så på, hvilket privilegium det er at være i live, at tænke, at nyde, at elske?

Hvis ikke - så er det måske på tide!

For 16 år siden faldt min mand og brækkede ryggen og kom derfor til at sidde i kørestol.

Bruddet i ryggen sad i den nedereste ryghvirvel, men på grund af komplikationer i form af en betændelsestilstand, bevægede lammelsen sig gradvist op ad ryggen og stoppede først ved brystkassen.

Lægerne havde på daværende tidspunkt været inde og snakke med os om at næste step kunne være respirator, da betændelsestilstanden var "løbet løbsk" for dem, og de ikke længere havde kontrol over situationen.

Der er mange måder at takle kriser på, vi bliver alle ramt før eller senere i livet, med større eller minde udfordringer, men hvordan vi hver især kommer gennem udfordringerne, handler om vores indre og ydre måde at takle situationen på...

Selvom livet indimellem kan synes at være rigtig uretfærdigt, tror jeg på at vi skal lærer noget af de udfordringer vi møder på vores vej, det er måske netop i livets udfordringer vi udvikler os allemest som menneske.

Det kan f.eks. være at vi får nye indsigter, en øget bevidsthed, redskaber og erfaringer som vi kan anvende på vores videre rejse gennem livet. Alt sammen noget som er med til at samle vores puzlespil, vi ved ikke altid hvad det er for nogle brikker vi mangler, men pludselig opdager vi brikken som samler hele billedet.

Onsdag d. 13 maj faldt min mand uheldigvis ud af kørestolen, der var ikke noget dramatik over selve situationen, men alligevel endte det med at han brækkede begge ben og endda det ene ben 2 steder.

Nu ligger han på sygehuset og er bundet fuldstændig ind i gips fra storetå til lyske på begge ben og skal have stativ og skruer til at holde sammen på det hele, de næste 6-9 måneder!

Vi står midt i ombygning med vores hus og udsigten til vores eventyrsrejse til Canada er sat på stand by - der var 16 dage tilbage til afrejse. Vi skulle have været til Formel 1 - Niagra Falls - Rocky Muntains - Vancouver - bjørne safari og på Spækhugger tur...

Et split sekund og livet ændre fuldstændig karakter! Fra at have den fulde kontrol og kende retningen og målet - til at stå magtesløs og sårbar og være tilskuer til sit eget liv for en stund - hvor alting kommer til at afhænge af andre og hvor det handler om at "overgive" sig til processen og tro på at den perfekte løsning og afklaring viser sig for os.

Når vi ser tilbage på vores liv er det med stolthed og livsgnisten i øjnenene, vi har haft et liv fuld af eventyr og oplevelser, glæder og sorger...

Vi levede livet hver eneste dag, vi realiserede drømmene, vi tog chancerne, vi greb mulighederne og bevægede os indimellem ud på dybt vand. Vi vil aldrig stå tilbage med følelsen af "at vi ikke nåede det" eller "alting gik så hurtigt" eller "livet passerede bare"...

For vi skaber vores liv mens vi lever det, vi snakker om de svære ting, vi justere undervejs, vi rydder forhindringerne af vejen, er ærlige og troværdige overfor os selv og hinanden, vi bakker hinanden op, støtter drømmene på vej, vi elsker hinanden og det liv vi sammen har skabt.

Så når vi en dag kommer til vejs ende, hvad det så end betyder, så står vi ikke tilbage med den følelse "hvor fanden blev livet af"! Vi har flere gange i vores liv fået tæppet revet væk under os, hvilket betyder at vi ikke udsætter noget til i morgen, som vi kan udleve i dag.

Vi har en levet erfaring om at det fører noget positivt og værdifuldt med sig, når vi tør give os selv og tage imod de udfordringer, der er med til at forme os som mennesker, vi er altid kommet styrket ud på den anden side, med enddnu større taknemmelighed og kærlighed til livet os selv og hinanden...

Så uanset hvilken situation vi står i - så skal vi huske os selv på "at det jo lige præcis er dét livet handler om", at være tilstede med ALT hvad der er og give sig fuldt ud og behandle det med kærlighed og taknemmelighed, så vil sorgerne, kriserne og udfordringerne få en helt ny betydning i vores liv.

Tak fordi jeg har fået endnu en dag, hvor jeg kan tænke, nyde og elske!

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hvor fanden blev livet af - læs mere her