Motivation til at bryde med din opvækst, vaner og mønstre?

Mennesket er en svær størrelse at blive klog på. Vi kan trampe rundt i mønstre og vaner, uden vi er klar over det. Jeg er med på jo mere udviklede vi er, jo mere spotter vi det, når vi igen og igen bliver kørt en tur rundt i karrusellen. Men hvad motivere os til, at hoppe på igen og tage en tur til? 

Jeg har en fortid, hvor min barndom godt kunne have været nemmere, med en ung mor som fødte mig, da hun lige var fyldt 16 år og en far på 19. Og med alt respekt for "de unge mødre", gav det hende nogle mangler i forhold til at takle livet som mor, specielt når hun nu også var hjemmegående  i de første otte år af mit liv, uden input fra omverdenen. Jeg oplevede, at jeg meget tidligt i livet søgte videre for, at finde meningen med den vigtighed, jeg havde for viden, og den higen efter, at løse den store gåde, hvorfor vi mennesker er så forskellige! Jeg måtte forstå eller nærmere søgte en forståelse for, hvordan vi mennesker er skuet sammen. Ja som I nok kan tænke jer til, har det taget en del år.....mange uddannelser er gennemført og rigtig mange bøger er blevet læst.

 Jeg sad så på Herlev Hospital på det tre dags seminar som psykiatri fondens havde arrangeret. det var et super arrangement, med alle top og chef psykologer, fra hver deres speciale indenfor psykiatrien. Alle lænede de sig op ad forskningen, men konstaterede også i løbet af seminariet, at virkeligheden med os mennesker er meget nuanceret og kompleks. Lige så mange foredragsholdere og mennesker der var i salen, ligeså mange historier, oplevelser og perspektiver var der på, hvordan psyken reagere på forskellige traumer og overbelastninger over længere tid. 

Jeg behøver vel ikke at nævne, at jeg følte mig super priviligeret igen, at kunne sidde med og lytte på alle de kompetente  foredragsholdere, med den nyeste viden på psykiatri området. Jeg måtte så også konstatere, at vi ved trods alt så lidt om hjernen, og at der er ikke en historie og oplevelse der er ens, for der er nemlig rigtig mange faktorer der spiller ind. 

Dog var en ting gennemgåede, at tidlig indsat for mange er afgørende og gør en forskel for recovery og pauser i hverdagen gør en forskel.

 

Så tilbage til udgangspunktet. Hvad motivere os mennesker og hvad er det der gør at vi er søgende efter, at få styr på vaner og mønstre? 

 

Jeg oplever for mit eget vedkommende og mange af de mennesker jeg har taget uddannelser med eller haft som klienter, at det er meget nuanceret, hvad det er der driver os i en retning, og motivere os til at komme op på hesten igen. Ja, alle har en historie, så det er ikke det, der er det interessante. Der er meget mere læring i, hvordan vi kommer videre, som vækker interesse. 

Jeg tror på den tværfaglige indsats, via min erfaring og professionelle baggrund, at det er med til at hjælpe mennesker i krise, hurtigere og helt igennem. Der er bare mange ting, som vi indenfor terapiens verden kan samtale om, og det er uanfægtet, hvor mange vikler vi har på, grundet forskellige efteruddannelse, så kommer vi ikke uden om, at det handler om både den fysiske og mentale sundhed, da de to ting hænger sammen. Det motivere mig stadig til at dykke endnu mere ned i den tværfaglige tilgang, for at kunne anvende det i en mere effektiv rehabilitering for psykisk udsatte. 

Husk på det omhandler jo os alle, i en eller anden grad i livet.

1.Vend blikket indad i to minutter og mærk efter,  hvad motivere dig lige nu i dit liv? 

2.Fungere dit liv som du ønsker? 

3.Er der noget du ønsker skulle være anderledes ? 

Det som skal til er at du handler, hvis du ønsker en ændring, og det er kun dig, som kan tage den beslutning. Det behøver ikke, at være de helt store skift, der er tale om her, det kan være små ændringer eller tiltag, som kan sætte gang i en ændring du ønsker. 

Læg en plan, og tag en dag af gangen, husk du kan alt hvad du vil og det handler om at tage skridt i overensstemmelse med dine ressourcer, så det bliver realistisk for dig. 

Jeg gik en vej og blev mønsterbryder,  trods min families baggrund. Jeg vidste at jeg ville noget mere i livet, og jeg tog de muligheder jeg fik, og derfra udviklede mit liv sig, med mere uddannelse og sideløbende en personlig udvikling, som jeg idag giver videre til klienter og på mine kurser. 

Jeg ved du kan og at du er det værd, som isbjerget billedeligt viser, en meget lille del af sig selv over havets overflade, er der nedenunder et kæmpe potentiale. 

Jeg ved kan, men du skal turde handle og ønske en forandring.

Bedste hilsner

Bloggerne: Heidiem  Heidi og Lena 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Motivation til at bryde med din opvækst, vaner og mønstre? Læs mere