Hvem ville din partner være, hvis du fik din vilje? - af Tim Ray

De fleste af os har mange ideer og tanker om hvordan vi gerne vil have at vores partner skal være. Om hvad han eller hun "burde" sige og gøre (eller ikke sige og gøre) for at vi kan være lykkelige, om hvordan han eller hun burde ændre sig eller leve sit liv, om hvad der er det rigtige for ham eller hende at gøre, og så videre og så videre.

Men som du måske har lagt mærke til er virkeligheden at uanset hvor hårdt vi prøver på det, makker vores partnere sjældent ret eller lystrer. Vores partnere tænker bare det de tænker, siger det de siger, og gør det de gør, og de ændrer sig også meget sjældent, uanset hvor meget vi prøver på at få dem til det.

Og forleden slog det mig at dette rent faktisk er en rigtig god og intelligent ting. Fordi hvem ville din partner være, hvis du fik din vilje? Hvem ville din partner være, hvis du som en anden Gud fik lov til at styre Universet og diktere hvordan din partner skulle tænke, tale, handle og leve sit liv? Din partner ville i hvert fald ikke være den person som han eller hun er, vel? Hvis du tænker over det, ville din partner ikke engang være et menneske, men snarere en hjernedød slaverobot der sidder i et hjørne med savl hængende ud af munden og venter på din næste kommando. "Yes, master, what is your command, my master..."

Og omvendt, hvem ville du være, hvis din partner fik sin vilje når det gælder dig? Hvem ville du være, hvis din partner som en anden Gud kunne diktere og bestemme hvad du skulle tænke, sige og gøre?! Det er en grufuld tanke, ikke sandt! Du ville jo ikke være dig selv, men snarere en grøntsag, et tamt dyr i et gyldent bur, der sidder der med halsbånd om halsen og lænker på både fødder og ben, mens du hjælpeløst bliver kommanderet rundt med. Puha, sikken en tanke hvad!

Og det er derfor at det faktum at vi absolut ingen kontrol har over hinanden, over vores partnere eller de andre mennesker i vores liv, er så smuk og god en ting. Gud kunne simpelthen ikke have udtænkt og skabt det mere perfekt. Og rent faktisk, så er det præcis sådan Gud har udtænkt og skabt det!

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Personen ville i al fald ikke længere være den som man forelskede sig i :-)

Hvem ville din partner være, hvis du fik din vilje? - af Tim Ray